Wij geloven dat ieder kind kind moet kunnen zijn, altijd en overal

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Teveel kinderen groeien nu nog op in slechte omstandigheden. Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen, op meer plekken dan wie ook. Samen maken we een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal.

Dit is je kans om samen met ons duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd, want wij zoeken een:

Copywriter, 38 uur per week

Dit ga je doen

Wij zoeken een uitstekende copywriter die van uitdagingen houdt, in meerdere teams kan werken, affiniteit heeft met fondsenwerving en nieuwsgierig is naar nieuwe werkwijzen en technologie. Je werkt zowel in het Team Particulieren als voor het Team Bedrijven. Daarnaast maak je deel uit van het expertise team Content voor het uitwisselen van gezamenlijke werkwijzen en vakinhoudelijk kennis met andere copywriters en communicatieadviseurs.

Team Particulieren is verantwoordelijk voor Marketing en Fondsenwerving met focus op drie doelgroepen te weten: Ondernemend Internet Gezin (35+), Intellectuele Cultuurliefhebbers (50+) en Betrokken Senioren (65+). Onze opdracht  is  om  een  groot  deel  van de UNICEF inkomsten (zo’n 45 miljoen euro) te realiseren en zoveel  mogelijk  particuliere  donateurs  te  werven  én  supporters  te maken  voor  het  leven. Deze nieuwe customer engagement strategie implementeren wij door inzet van moderne technologie (MS Dynamics, Marketing Automation, Google Analytics 360),  wendbare werkwijzen (Scrum, Agile, Kanban), customer experience tools, digitale marketing concepten, innovatieve proposities en inzet van alle off- en online  kanalen. De doelgroep teams zijn verantwoordelijk voor alle marketing activiteiten (activatie, acquisitie, cross- en upsell, retentie), innovatieve proposities en alle klantreizen. Kortom voor de wijze waarop wij met de doelgroep willen communiceren en interacteren met als hoofddoel fondsenwerven. Jij komt te werken in het doelgroep team Betrokken Senioren en rapporteert aan het Hoofd Particulieren.

Team Bedrijven, Major Donors & Foundations houdt zich bezig met het ontwikkelen en uitbouwen van nieuwe en bestaande samenwerkingen met bedrijven. We hebben bij UNICEF Nederland inmiddels sterke samenwerkingen met bedrijven waar we trots op zijn, maar onze ambitie is groot. Wij willen nóg meer impact realiseren door samen met bedrijven op te trekken. Doel: partnerships die waarde opleveren voor UNICEF én de bedrijven waarmee we samenwerken. Dat kan zijn door inzet van hun kennis en expertise, door het ontsluiten van netwerken, door eigen bedrijfsvoering aan te passen, doordat medewerkers in actie komen voor kinderen of door krachtige acties waarin klanten betrokken worden. Kortom: een breed pallet aan mogelijkheden. Jouw focus komt in ieder geval te liggen op de doelgroep corporate partners en Major Donors & Foundations.

Team Communicatie is verantwoordelijk voor de volgende aandachtsgebieden: merk, woordvoering, strategisch communicatieadvies, randvoorwaarden t.a.v. online en offline kanalen, (thematische) content, marketing intelligence en klantenservice.

Als copywriter schrijf je diverse short en long copy en selecteer je bijpassende beelden. Je hebt een coördinerende, adviserende en enthousiasmerende rol om samen met je collega’s content te ontwikkelen die doelgroepen raakt en activeert.

Je ontwikkelt teksten voor verschillende doelgroepen en kanalen en bent daardoor in staat je heel goed te verdiepen in de doelgroep en haar wensen.

Jouw missie

 • Je produceert communicatiemiddelen samen met specialistische collega’s op het gebied van DTP, social media, beeldbewerking en videoproductie.
 • Je gaat long en short copy schrijven voor een grote diversiteit aan uitingen op alle kanalen(website, (e)nieuwsbrieven, mailings, social media posts, printuitingen,enzovoorts) en selecteert bijpassende beelden.
 • Je weet vanuit onze doelstellingen en met de specifieke doelgroep in gedachten de juiste woorden en het juiste beeld te vinden om mensen te raken en activeren.
 • Je schrijft SEO-vriendelijk en weet op de verschillende social media kanalen ook goed de samenhang te creëren tussen beeld en tekst, dit doe je in samenwerking met andere content collega’s en online marketing- en communicatie experts.
 • Je schrijft wervende en ‘in het hart’ rakende content en je kunt moeilijke zaken goed uitleggen.
 • Je vertaalt de merkwaarden en het onderscheidend vermogen van UNICEF effectief door en laat deze tot leven komen in de content die je maakt.
 • Je hebt er geen moeite mee om ook een coördinerende rol te pakken waar nodig, om bijvoorbeeld een DTP-er, Social Content Producent of Channel Marketeer Social te briefen.
 • Ervaring binnen een corporate omgeving is een Pre.

Dit vragen we

 • HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie of journalistiek.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je bent creatief en in staat om onze boodschappen via verschillende invalshoeken over te brengen en kunt je goed inleven in verschillende doelgroepen.
 • Je bent zeer bedreven in marketingcommunicatie en draait voor het redigeren van teksten (einderedactie) ook je hand niet om.
 • Je bent in staat om complexe of zware onderwerpen te vertalen naar pakkende, ‘in het hart rakende’ en activerende teksten.
 • Je weet hoe je content kan uitrollen via het See-Think-Do-Care-model en zo met de juiste content, in de juiste fase op het juiste touchpoint de doelgroep in het hart raakt.
 • Je werkt snel, gestructureerd én secuur.
 • Je bent creatief, communicatief sterk, proactief, klantgericht en hebt een groot empathisch vermogen.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je voelt je betrokken bij de rechten van kinderen en ontwikkelingssamenwerking.
 • Je voelt je – uiteraard – betrokken bij de rechten van kinderen en ontwikkelingssamenwerking.

Dit bieden we

Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen.

Ruim honderd leuke, gedreven collega’s, een prachtig uitzicht op het Haagse Bos en een ongedwongen en professionele werksfeer zijn ook bij deze functie inbegrepen. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS. Onze arbeidsvoorwaarden passen bij de goede doelen sector. Het gaat om een jaarcontract met uitzicht op verlenging.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Groenendijk, Hoofd Marketing & Fondsenwerving, bereikbaar op nummer 06-29526719

Reageren

Solliciteren is mogelijk tot  1 juli 2021 via deze link.

De sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksronden en een case en afsluitend bespreken we de arbeidsvoorwaarden. De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de week van 5 juli 2021.

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie. 

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 www.unicef.nl

Logo-Voor-ieder-kind-Stapel-cyaan-2017

UNICEF

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief