Wij zoeken collega’s die een ster zijn in het coördineren van de hulpverlening bij één of meerdere opvanglocaties in jouw regio, in nauwe samenwerking met de aanwezige partnerorganisatie. Samen met de aanwezige hulpverleners draag je zorg voor kwalitatief goede menswaardige opvang.

Opvang vluchtelingen

Het Nederlandse Rode Kruis houdt de situatie in Oekraïne nauwlettend in de gaten en bereidt zich voor op de komende periode. We staan in nauw contact met de Rode Kruis verenigingen in de landen om ons heen en in de regio van Oekraïne, zodat wij goed kunnen inschatten wat de mogelijke noden zijn en wanneer mensen hier in Nederland aankomen. De eerste opvanglocaties in Nederland zijn inmiddels open en wij verwachten dat er nog vele nieuwe opvanglocaties gaan volgen. Het Rode Kruis helpt op deze locaties met vrijwilligers, Ready2Helpers en beroepskrachten. Met als voornaamste doel dat ieder persoon op een zo humaan mogelijke manier wordt opgevangen.

Het district Gelderland is per direct op zoek naar een:

 

Coördinator Hulpverlening – district Gelderland

32 uur per week

(voor een periode van 6 maanden, met mogelijkheid tot verlenging, afhankelijk van de crisissituatie)

 

Wat ga je precies doen?

 • Dagelijks aansturen van de uitvoering van de hulpverlening in de opvanglocaties in het district, met vrijwillige en/of betaalde hulpverleners.
 • Zorgdragen voor afspraken met partnerorganisaties (zoals de gemeente en Veiligheidsregio) en het onderhouden van relaties met partnerorganisaties van de hulpverlening, op operationeel niveau.
 • Evaluaties, en rapportages schrijven voor management.
 • Coördineren en organiseren van de uitvoering van de hulpverlening (data en locatie, rooster en indeling vrijwilligers, materialen aanwezig etc.).
 • Zorgdragen dat de hulpverlening conform werkprocessen, richtlijnen en kaders wordt uitgevoerd.
 • Het up-to-date houden van kennis en vaardigheden van vrijwilligers, ten aanzien van de werkwijze, de richtlijnen en de kaders van de hulpverlening (bijvoorbeeld opfristraining, delen van herziende versie van werkinstructie).
 • Signaleren en actie ondernemen in geval hulpverleners niet conform werkwijze, richtlijnen en kaders uitvoering geven aan de hulpverlening.
 • Uitzetten van een opdracht tot het werven van extra hulpverleners en het voeren van selectiegesprekken met hen.
 • Zorgdragen voor een vrijwilligerspool op districtsniveau om de continuïteit van de uitvoering van de hulpverlening te borgen.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring binnen het veiligheidsdomein, met humanitaire hulpverlening of met crisisbeheersing is een pré;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. In staat om vrijwilligers te motiveren en te enthousiasmeren;
 • Een echte netwerker en niet bang om vernieuwingen door te voeren;
 • Weet goed te schakelen tussen de uitvoering en het bestuurlijk niveau;
 • Leidinggevende capaciteiten;
 • Beschikt over eigen vervoer (rijbewijs en auto);
 • Je bent bereid om, indien nodig, in de avond en/of het weekend te werken.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Wij vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding.

 

Wij bieden

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.170,57 en max. € 4.008,07 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week, exclusief een eindejaarsuitkering van 7%).

 

Plaats van de functie

Je wordt gekoppeld aan je directe collega CHV-er in het district Gelderland, de standplaats van Apeldoorn. Je hiërarchisch leidinggevende is de manager Hulpverlening en Kwaliteit van het landelijke Verenigingskantoor, de dagelijkse aansturing gebeurt door de Districtsmanager. Er is ruimte voor een flexibele indeling tussen thuiswerken, werken op de opvanglocatie en werken op het Rode Kruis kantoor in Apeldoorn.

 

Reacties

Je motivatiebrief en CV, gericht aan Inge Janssen (P&O adviseur), ontvangen we graag via de website.

De sluitingsdatum voor de vacature is 5 juni, maar wanneer geschikte kandidaten zich voordoen zullen we de gesprekken al starten. Bij interesse verzoeken we je dus om zo snel mogelijk te reageren. Voor nadere informatie kan je contact opnemen met personeelszaken@redcross.nl.

Een online assessment en een referentie check kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl, het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

NRK logo vierkant (voor OneWorld)

Het Nederlandse Rode Kruis

In tijden van nood staat niemand alleen. Daarvoor staat het Rode Kruis. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld staan …

Anna van Saksenlaan 50
2593 HT Den Haag
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief