‘’Zet jij je graag in voor het klimaat? Wil jij jongeren inspireren en activeren
zich ook hard te maken voor een betere toekomst doormiddel van het klimaatmanifest?  Solliciteer dan als contentmaker bij het klimaatmanifest team!”

Jongeren Milieu Actief (JMA) is de jongerenorganisatie van Milieudefensie voor jongeren tussen de 16 en 28 jaar. JMA is de organisatie waar jongeren elkaar ontmoeten die actief zijn binnen de klimaatbeweging. Naast campagne-en actie voeren hebben wij ook een eigen educatie afdeling, organiseren we events en maken we eigen content.

Afgelopen weken hebben bewezen dat jongeren het niet langer pikken. Op donderdag 22 oktober werd het klimaatmanifest gepresenteerd en overhandigd aan de politiek in Den Haag. Onder toeziend oog van de voorzitters van de 6 politieke jongerenpartijen en Jongeren Milieu Actief (JMA) zelf, hebben de politiek partijen hun handtekening gezegd. Onze vraag is duidelijk; neem de 9 punten uit het klimaatmanifest op in jullie partijprogramma’s.  Met meer dan 10.000 handtekeningen in drie dagen is de toon gezet. Voor de jongeren kan klimaatactie niet langer worden uitgesteld. JMA en de politiek van de toekomst willen dat de komende verkiezingen gaan over Nederland klimaatneutraal in 2035. Het is tijd dat de vervuiler betaalt!

Onze missie stopt hier niet, naast het verzamelen van nog meer handtekeningen om de druk op te voeren gaan wij ook achter de schermen verder om de verkiezingen van 2021 te laten gaan over Nederland klimaatneutraal in 2035. En daarvoor hebben wij hulp nodig! Het klimaatmanifest team is op zoek naar een social media content maker.

Als contentmaker:

 • Creeër je content om aandacht te krijgen voor het manifest op sociale media (Instagram, FaceBook en Twitter);
 • Vergader je wekelijks met het klimaatmanifest-team om updates te geven en stappen te zetten;
 • Ben jij de rechterhand van het Bestuurslid communicatie en werken jullie samen om de sociale media bij te houden;

Wij zoeken iemand die:

 • Uiteraard het klimaatmanifest heeft ondertekend en er volledig achter staat;
 • Energie krijgt van het lezen van de beschrijving om dit manifest nóg groter te maken;
 • Ervaring heeft in het bijhouden van een bedrijfsprofiel Instagram pagina (promotie/advertenties behoren niet tot de taken);
 • Zowel het design van de posts als de onderteksten kan ontwikkelen;
 • 4-5 uur per week tijd heeft, vergaderingen zijn doordeweeks.

Wat bieden wij:

 • Werken in een enthousiast team van jongeren met hetzelfde gemeenschappelijke doel;
 • Mogelijkheid tot meedoen aan trainingen binnen JMA en Milieudefensie;
 • Vergroting van jouw netwerk van wereldverbeteraars;
 • De kans om je skills in communicatie en marketing te verbeteren en toe te passen;
 • Reiskosten vergoeding.

Ben jij klaar om je enthousiasme in te zetten voor een duurzame wereld en meer jongeren te activeren om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel? Dan zoeken we jou!
Laat ons weten wie je bent en e-mail je CV, korte motivatie (300 woorden) en eventuele portfolio uiterlijk 10 december 2020 naar: kim.van.wijngaarden@milieudefensie.nl

Save the date: zaterdag 12 december zal JMA een rol spelen tijdens de Algemene Leden Vergadering van MilieuDefensie. Dit sluiten we af met een JMA moment waarop we elkaar (online) ontmoeten! 

Milieudefensie

Milieudefensie

Met het oplossen en voorkomen van milieuproblemen is een wereld te winnen. Voor onszelf en toekomstige generaties. Milieudefensie is een …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief