PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld.

PAX is de grootste vredesorganisatie van Nederland. Al 70 jaar werken we aan vrede in conflictgebieden waar het oorlog is of waar de samenleving ontwricht is na jaren van geweld. Dit doen we niet alleen, maar altijd samen met lokale partners.

We zijn actief in veertien landen: van Irak tot Colombia, en van Syrië tot Zuid-Soedan. Daar ondersteunen we vredesactivisten en -organisaties met trainingen, juridische bijstand of psychologische hulp. We onderzoeken oorlogsgeweld en pleiten bij politici voor een rechtvaardig en vreedzaam beleid. We strijden tegen onmenselijke wapens als atoombommen én de investeringen daarin.

PAX wil in de komende 5 jaar een sterke groei realiseren in de inkomsten uit particuliere fondsenwerving en het relatiemanagement met de (potentiële) achterban versterken.

Om dat te kunnen realiseren is één doeltreffend, gebruikersvriendelijk en flexibel CRM-systeem noodzakelijk. Er zijn twijfels of de bestaande CRM-systemen voldoen aan de eisen. PAX heeft momenteel onvoldoende expertise in huis op het gebied van CRM-systemen voor fondsenwerving en supportermanagement om deze beslissing weloverwogen te nemen.

PAX zoekt daarom een:

consultant/projectmanager voor de selectie en mogelijke implementatie van een CRM-systeem voor fondsenwerving en supportermanagement

Taken:

  • Vaststellen van een pakket van eisen en wensen (op abstract en detailniveau), waaraan een CRM-systeem voor fondsenwerving en supportermanagement bij PAX moet voldoen, samen met de vakteams Fondsenwerving, Communicatie & Samenleving en Facilitair & ICT. Daarbij staan de eisen vanuit particuliere fondsenwerving en relatiemanagement met de achterban voorop. Andere wensen vanuit deze en andere teams zijn secundair.
  • Beoordelen, aan de hand van het pakket van eisen en wensen, in hoeverre  het huidige CRM-systeem en de alternatieven die op dit moment op de markt zijn voldoen en welk systeem de beste prijs/kwaliteit verhouding biedt.
  • Projectmanagement voor de overgang naar en implementatie van een CRM-systeem, wanneer dat de uitkomst is van de eerdere stappen.
  • Adviseren over en ondersteunen bij het inrichten van het CRM-systeem voor PAX en welke add-ons of extra modules daarbij nodig zijn, alsmede benodigde trainingen voor gebruikers.

Periode: oktober 2020 – december 2021

Tijdsinvestering: de verwachting is dat de eerste fase van deze opdracht, het onderzoek, in circa 5 dagen kan plaatsvinden door een ervaren consultant. Het projectmanagement van de migratie is natuurlijk een zwaardere opdracht over meerdere maanden waarbij we denken aan 1-2 dagen per week.

Functieprofiel:

  • uitgebreide kennis van CRM-systemen voor particuliere fondsenwerving en supportermanagement bij NGOs
  • ervaring met opstellen van pakket van eisen en wensen vanuit meerdere afdelingen/ invalshoeken
  • ervaring met advisering voor pakketkeuze aan de hand van eisen/wensen pakket en kostenstructuur
  • inzicht in fondsenwervingsprocessen, campagnes, relatiebeheer en ICT
  • ervaring met implementatietrajecten van (bij voorkeur verschillende) CRM-systemen in grote of middelgrote NGOs

Procedure en informatie

Zie voor meer info onze website www.paxvoorvrede.nl

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Radboud van Delft (Directeur Organisatie) via vandelft@paxforpeace.nl

Offertes ontvangen wij graag uiterlijk zondag 1 november 2020 via een email naar vandelft@paxforpeace.nl

PAX staat voor gelijke kansen en participatie voor iedereen met kwaliteiten, passie en lef. Wij nodigen kandidaten van alle achtergronden en/of met bijzondere gaven ofwel beperkte mogelijkheden, uit om te solliciteren naar deze functie.

PAX_Logo_Web_FC-4.jpg
pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief