De VPRO en HUMAN willen een diverse en inclusieve organisatie zijn. Organisaties die ruimte bieden aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benutten om betere resultaten te halen.

Argos is hét platform voor onderzoeksjournalistiek van HUMAN en VPRO. We onthullen wat politici en bestuurders liever verborgen houden en kijken verder dan de waan van de dag. Met Argos Medialogica kijken we kritisch naar beeldvorming en onderzoeken we hoe de publieke opinie wordt bepaald. Dat is waar Argos en Medialogica voor staan: verhalende journalistiek, grondig onderzocht en genuanceerd verteld.

Afgelopen jaar lanceerden we ons online platform argosonderzoekt.nl. Daarop willen we met onze onderzoeksjournalistiek een breder en gevarieerder publiek bereiken; in de vorm van audio, geschreven items en video. Van cruciaal belang daarbij is een open dialoog met ons publiek, om de Argos community op nieuwe manieren te versterken en verder uit te bouwen.

Ben je een energiek en inventief communicatietalent dat nieuwe doelgroepen weet te verbinden aan de journalistieke verhalen van Argos? Dan zijn we op zoek naar jou! We zijn per z.s.m. op zoek naar een:

 

COMMUNITY MANAGER   (28,8-32 uur per week)

 

Wie zijn wij?
Je wordt onderdeel van een team dat bestaat uit onderzoeksjournalisten, documentaire- en radiomakers, videojournalisten en een designer/animator. Daarnaast werken we veel met freelance-medewerkers. We zijn een dynamisch team met hoge ambities, dat verhalen maakt voor de verschillende platformen en kanalen.

Wat ga je doen?
In deze functie ben jij de verbindende schakel tussen de redactie en onze community. Je bedenkt een uitgekiende social strategie waarmee onze verhalen nieuwe doelgroepen bereiken, onderhoudt via goed geschreven nieuwsbrieven de relatie met ons bestaande publiek en zoekt continu naar innovatieve manieren om geïnteresseerde volgers en experts te betrekken bij onderzoekdossiers.

Je werkt op het raakvlak van journalistiek en communicatie en helpt zo mee aan de bouw van een betrokken community rondom Argos en een brede programmering die ruimte geeft aan diverse perspectieven. Hierbij werk je nauw samen met onze coördinator journalistieke samenwerkingen, onze (media)partners en de collega’s van Publiek en Marketing.

Wie ben je?
Je bent een sociale, verbindende collega met liefde voor verdiepende journalistiek. Je bent bedreven in (online) publiekscommunicatie en kunt ingewikkelde zaken op een toegankelijke en aantrekkelijke manier vertalen en presenteren. Hierbij kijk je ook vanuit het referentiekader van de ander. Door je ondernemend- en nieuwsgierig- en openheid ben jij de persoon die het online nieuwsmerk Argos een stap verder brengt. Daarnaast:

  • Beschik je over HBO werk- en denkniveau op het gebied van journalistiek, communicatie of sociale wetenschappen;
  • Heb je aantoonbare ervaring op gebied van community management, als social redacteur of in een vergelijkbare communicatiefunctie;
  • Ben je bekend met diverse tools voor (digitale) publieksparticipatie en weet je je weg te vinden op diverse online platforms en sociale media.

Ervaring met (lichte) beeld- en videobewerking in de Adobe Creative Suite (Photoshop, Premiere, After Effects) is een pré.

Wat bieden we?

Een leuke baan op een dynamische onderzoeksredactie. Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot en met 31 december 2021 bij de VPRO met een mogelijkheid tot verlenging. Het salaris zal, afhankelijk van kennis en ervaring, liggen tussen de € 2.731,- en € 3.000,-  bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

Ben je geïnteresseerd?

VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Altijd al een onmisbare bijdrage willen leveren aan Argos?

Stuur ons je schriftelijke motivatie met CV uiterlijk 16 mei 2021 via https://vacatures.vpro.nl/community-manager/nl

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Niels van Nimwegen, (samensteller, via n.van.nimwegen@argosonderzoekt.nl) of Harry Lensink (eindredacteur, via h.lensink@argosonderzoekt.nl).

 

vpro-goed

VPRO

De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief