CNV Internationaal is op zoek naar een nieuwe collega. Wil jij je als communicatie professional inzetten voor de belangen van werkenden in lage-inkomenslanden door het ontwikkelen en uitvoeren van gerichte communicatie voor de lobby-strategie en de activiteiten van CNV Internationaal? Heb je ervaring met lobby-campagnes, perscontacten, ben je creatief, beschik je niet alleen over een vlotte pen maar heb je ook ervaring met het maken van vlogs en podcasts? Heb je daarnaast ervaring met het strategisch inzetten van social media en heb je ook ervaring met fondsenwerving (zowel particulier als institutioneel)? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over CNV Internationaal

CNV Internationaal is een onafhankelijke stichting en is verbonden met vakbond CNV. CNV Internationaal draagt bij aan Decent Work (Fatsoenlijk Werk) in ontwikkelingslanden vanuit de CNV principes van internationale solidariteit, eigen verantwoordelijkheid, sociale dialoog en pluralisme.

Wat ga je doen als communication officer?

Wij zoeken een nieuwe collega die brede ervaring heeft met het strategisch inzetten van communicatie en die weet wanneer en hoe je onderwerpen op de (politieke) agenda kunt zetten. Ook het ontwikkelen en uitvoeren van een actief pers- en mediabeleid, en het onderhouden en uitbreiden van een breed communicatienetwerk(CNV-bonden, partnervakbonden, ngo’s in Nederland en in de partnerlanden, media- en communicatiebureaus) behoort tot jouw takenpakket. Je bent flexibel, proactief en verbindend, zowel binnen de organisatie als naar buiten toe.

Je ontwikkelt campagnes ten behoeve van lobby en daarnaast voor particuliere fondsenwerving richting donateurs en werkt aan de benodigde communicatie voor institutionele fondsenwerving. Je ondersteunt de regiocoördinatoren op het terrein van communicatie & lobby in de partnerlanden/regio’s. Dit alles binnen het beschikbare communicatiebudget.

CNV Internationaal is een kleine organisatie met ambities. Wij zijn daarom op zoek naar een communicatieve duizendpoot. Iemand die niet alleen plannen maakt, maar die ook zelf uitvoert. Je hebt hart voor de rechten van werknemers in ontwikkelingslanden. Je hebt affiniteit met en bent bekend met het Christelijk sociaal gedachtengoed.

Als communication officer werk je nauw samen met de regiocoördinatoren, programme officers, de lobby/advocacy officer en de andere communication officer van CNV Internationaal en ben je mede verantwoordelijk voor het behalen van de gestelde communicatiedoelstellingen.

Onze nieuwe collega heeft

  • minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van Communicatie en/of Marketing en minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • aantoonbare ervaring met het coördineren en uitvoeren van communicatie- en campagne-activiteiten, woordvoering en onderhouden van perscontacten;
  • ervaring op het gebied van particuliere fondsenwerving en het ontwikkelen van een communicatiestrategie richting donateurs;
  • een breed netwerk in het werkveld van internationale samenwerking en media, of de kwaliteiten om een dergelijk netwerk snel op te bouwen;
  • ervaring met het werken met en voor organisaties in ontwikkelingslanden;
  • kennis van en ervaring met de inzet van sociale media en innovatieve communicatiestrategieën;
  • uitstekende taalvaardigheid (lezen, spreken, schrijven) in het Nederlands en Engels en/of Frans en/of Spaans;.
  • een zelfstandige en proactieve houding, passend in het team van CNV Internationaal.

Wij bieden

Een dynamische functie voor 32 – 36 uur per week in Utrecht. Je komt te werken in een klein team van hoogopgeleide professionals.

Wij bieden eerst een jaarcontract, verlenging is afhankelijk van gebleken geschiktheid en formatieruimte.

Salarisindicatie

Van € 2.898,76 tot maximaal € 4.478,03 bruto per maand bij 36 uur. Inschaling op basis van opleiding en ervaring.

Meer informatie

Meer informatie over CNV Internationaal is te vinden op: www.cnvinternationaal.nl
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen via internationaal@cnv.nl of telefonisch via 06-835 94106 (Corita Johannes).

Reageren

Stuur uiterlijk 31 december je motivatie en CV in via internationaal@cnv.nl, ter attentie van Marit Maij, manager van CNV Internationaal, en o.v.v. ‘sollicitatie Communication Officer.’
De gesprekken voor de eerste sollicitatieronde worden gehouden op 5 januari 2021, de gesprekken voor de tweede sollicitatieronde op 7 januari 2021.
Voor deze functie wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

cnv-internationaal

CNV Internationaal

Wie we zijn en wat we doen CNV Internationaal is een onafhankelijke stichting en één van de afdelingen van CNV Vakcentrale. CNV …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief