Wij geloven dat ieder kind kind moet kunnen zijn, altijd en overal

 

 

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Teveel kinderen groeien nu nog op in slechte omstandigheden. Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen, op meer plekken dan wie ook. Samen maken we een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal.

Dit is je kans om samen met ons duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd, want wij zoeken een:

Communicatieadviseur content (38 uur per week)

Voor doelgroep Bedrijven, Major Donors en Foundations

 

Dit ga je doen

UNICEF Nederland inspireert en activeert verschillende doelgroepen om met hun stem, invloed, of bijdrage in middelen of geld, bij te dragen aan het verbeteren van de situatie van kinderen in Nederland en wereldwijd. Binnen het cluster Bedrijven, Major Donors & Foundations richten we ons onder meer primair op de doelgroep bedrijven. We geloven in de kracht van samenwerking en de positieve impact die er door bedrijven gemaakt kan worden op de levens van kinderen wereldwijd. We motiveren en activeren bedrijven om de naleving van kinderrechten te verbeteren. Onze ambitie is om meer impact te realiseren voor kinderen door doelgroep-gerichter en wendbaarder te werken.

Als communicatieadviseur content schrijf je diverse short en long copy en selecteer je bijpassende beelden. Je hebt een coördinerende, adviserende en enthousiasmerende rol om samen met je collega’s content te ontwikkelen die doelgroepen raakt en activeert. Je ontwikkelt content voor verschillende doelgroepen en kanalen en bent daardoor in staat snel te schakelen.

 

Jouw missie

• Je adviseert interne stakeholders over hoe een boodschap kan worden overgebracht naar de doelgroepen Bedrijven, Major Donors & Foundations.
• Je produceert communicatiemiddelen voor de doelgroepen samen met specialistische collega’s op het gebied van DTP, social media, beeldbewerking en videoproductie. Je gaat long en short copy schrijven, beoordelen en/of redigeren voor een grote diversiteit aan uitingen op alle kanalen (website, nieuwberichten, (e)nieuwsbrieven, mailings, social media posts, printuitingen, enzovoorts) en selecteert bijpassende beelden.
• Je weet vanuit onze doelstellingen en met de specifieke doelgroep in gedachten de juiste woorden en het juiste beeld te vinden om mensen te raken en activeren.
• Je schrijft SEO-vriendelijk en weet op de verschillende social media kanalen ook goed de samenhang te creëren tussen beeld en tekst, dit doe je in samenwerking met onze communicatiestrateeg en onze online marketing- en communicatie experts.
• Je schrijft wervende en ‘in het hart’ rakende content en je kunt moeilijke zaken goed uitleggen.
• Je vertaalt de merkwaarden en het onderscheidend vermogen van UNICEF effectief door en laat deze tot leven komen in de content die je maakt.
• Je hebt er geen moeite mee om ook een coördinerende rol te pakken waar nodig, om bijvoorbeeld een DTP-er, Social Content Producent, Cameraman of Channel Marketeer Social te briefen.
• Je draagt bij aan de opstelling en naleving van communicatieplannen en het communicatiebeleid.

 

Dit vragen we

• HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie of journalistiek.
• Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
• Je bent creatief en in staat om onze boodschappen via verschillende invalshoeken over te brengen en kunt je goed inleven in verschillende doelgroepen.
• Je bent zeer bedreven in marketingcommunicatie en draait voor het redigeren van teksten (einderedactie) ook je hand niet om.
• Je bent in staat om complexe of zware onderwerpen te vertalen naar pakkende, ‘in het hart rakende’ en activerende teksten.
• Je weet hoe je content kan uitrollen via het See-Think-Do-Care-model en zo met de juiste content, in de juiste fase op het juiste touchpoint de doelgroep in het hart raakt.
• Je werkt snel, gestructureerd én secuur en je hebt een hands-on instelling.
• Je bent creatief, communicatief sterk, proactief, klantgericht en hebt een groot empathisch vermogen.
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
• Je voelt je betrokken bij de rechten van kinderen en ontwikkelingssamenwerking

 

Dit bieden we
Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen. Je wordt onderdeel van het team Bedrijven, Major Donors & Foundations dat bestaat uit 22 ambitieuze en gedreven collega’s. Een prachtig uitzicht op het Haagse Bos en een ongedwongen en professionele werksfeer zijn ook bij deze functie inbegrepen. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS. Onze arbeidsvoorwaarden passen bij de goede doelen sector.

 

Meer weten?

Voor vragen kan je op vrijdag 4 juni tussen 10:00 en 13:00  contact op nemen met Janneke Monkhorst (06-14399979)

 

Reageren

Solliciteren is mogelijk tot en met 11 juni 2021, klik hier. De sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksronden en afsluitend bespreken we de arbeidsvoorwaarden. Het uitwerken van een casus maakt deel uit van de procedure.  De sollicitatie gesprekken vinden plaats in de week van 21 t/m 25 juni.

 

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

 

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 

www.unicef.nl

 

Logo-Voor-ieder-kind-Stapel-cyaan-2017

UNICEF

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief