Plan International werkt wereldwijd aan gelijke kansen voor meisjes en jongens. We beschermen meisjes tegen gevaren als kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis en strijden voor betere rechten. Dit is hard nodig want meisjes worden nog stelselmatig achtergesteld en gediscrimineerd. Meisjes én jongens hebben recht op een betere toekomst. Daarom zorgen we ervoor dat ze naar school kunnen, schoon drinkwater hebben en levensreddende hulp krijgen na een ramp.

Voor de afdeling Communicatie (11 collega’s) zoeken wij een enthousiaste en veelzijdige:

Communicatieadviseur

(32 uur)

In deze rol werk je nauw samen met jouw collega’s van communicatie en van andere afdelingen om Plan International Nederland op een pakkende manier zichtbaar te maken. Jij weet succesvol potentiële doelgroepen aan Plan International te verbinden dan wel te versterken.

Wat ga je doen?

Jij draagt bij aan het maximaliseren van de bekendheid van (de expertise van) Plan International en van een goede reputatie van de organisatie. Je geeft advies en voert werkzaamheden uit op het gebied van online communicatie, strategie, events, pers en ambassadeurs.

 • Je maakt online content en werkt aan de strategie en analyses samen met de social media specialist;
 • Je zorgt voor de communicatie over en rond (fondsenwervende) events en persbenadering;
 • Je coördineert en beheert relaties met ambassadeurs en Friends van Plan International.

Wat breng je mee?

Onze ideale kandidaat heeft ervaring als communicatieadviseur en met fondsenwerving en marketing in de non-profitsector. Je bent creatief en iemand die zich snel zaken eigen maakt. Je bent flexibel, schakelt snel tussen verschillende werkzaamheden en bent resultaatgericht. Onder tijdsdruk verlies jij niet je oog voor detail en je bent analytisch ingesteld. Uiteraard ben jij ook sociaal vaardig, je werkt graag samen en je durft initiatief te nemen.

Verder heb je:

 • HBO of universitair werk- en denkniveau;
 • 5- 8 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Sterke interesse in nieuws, actualiteiten en de (sociale) media;
 • Kennis van de sector en de landen waar we werken is een pré.

De volgende competenties zijn essentieel voor deze functie: resultaatgericht, kwaliteitsgericht, samenwerken, overtuigingskracht, besluitvaardigheid en gendersensitiviteit.

Plan International biedt

Een functie in een internationale werkomgeving. Plan International biedt haar werknemers een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket met daarin onder andere:

 • Bruto maandsalaris van tussen de € 3.424,- en € 4.659,- voor 35 uur per week, afhankelijk van je achtergrond en ervaring.
 • Volledige vergoeding van je reiskosten op basis van openbaar vervoer tweede klas.
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke groei en opleiding.
 • Collectieve ziektekostenverzekering.
 • 5 weken vakantie per jaar.
 • Goede pensioenregeling.

Vanwege de coronamaatregelen werken de medewerkers van Plan International momenteel grotendeels vanuit huis. Uiteraard hopen we op termijn weer te kunnen werken op ons kantoor in de Pijp.

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan uiterlijk 31 oktober via: https://cvselectie.net/communicatieadviseur-plan-international-nederland. Mocht de link niet werken dan kun je hem copy-pasten in je browser (Chrome). Heb je vragen of wil je meer weten over deze baan, dan kun je terecht bij Kick van der Mark, Manager Communicatie (kick.vander.mark@planinternational.nl) of bij Communicatieadviseur Martien Swart (martien.swart@planinternational.nl). Wij accepteren geen sollicitaties via e-mail.

 

Plan International is een organisatie waar diversiteit belangrijk is en iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. We zetten de kracht van diversiteit graag in om het beste resultaat te bereiken. Daarom moedigen we iedereen aan om te solliciteren, ongeacht culturele achtergrond, gender, leeftijd, religie of seksuele voorkeur.

 

De veiligheid van kinderen en jongvolwassenen is voor Plan International essentieel. Plan International accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je eigen netwerk wordt wel op prijs gesteld!

Plan Nederland

Plan International Nederland

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief