Ben jij een maatschappelijk betrokken communicatie-expert en weet jij hoe je met verschillende communicatiemiddelen impact kunt realiseren voor mensenrechten? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Over ons

Stichting Arisa ondersteunt en versterkt vanuit Nederland de verdediging van mensenrechten in Zuid-Azië, met name India. We doen dit in nauwe samenwerking met lokale NGO’s en vakbonden. We richten ons daarbij met name op mensenrechten in productieketens met een link naar Nederland en Europa, zoals kleding en textiel, natuursteen, leer en zaden. Bedrijven hebben een verantwoordelijkheid in het voorkomen en aanpakken van misstanden in deze ketens en Arisa wijst hen daarop. Door middel van onderzoek, kritische dialoog en beleidsbeïnvloeding willen we bewustwording creëren bij overheid, bedrijven en de samenleving en bijdragen aan betere leef- en arbeidsomstandigheden in Zuid-Azië.

 

Over de functie

Het zwaartepunt ligt bij de ontwikkeling en uitvoering van externe communicatiestrategieën en -middelen. Je bent onderdeel van een klein team en je adviseert en ondersteunt collega’s op het gebied van (externe) communicatie. Het betreft een nieuwe functie binnen Arisa, dus deze zal samen met het team de komende tijd verder worden vormgegeven.

 • Je ontwikkelt communicatiestrategieën voor de publicaties van onderzoeken in de media en andere relevante (online) kanalen, en voert deze ook zelf uit;
 • Je verzorgt activiteiten en communicatie voor een heldere profilering van het werk van Arisa;
 • Je ondersteunt de lobby en agendering richting beleidsmakers en werkt hierbij nauw samen met de programmamedewerkers. Je denkt mee en levert passende teksten voor verschillende doeleinden, zoals lobbybrieven en persberichten;
 • Je beheert en ontwikkelt de website en sociale mediakanalen van Arisa;
 • Je bent verantwoordelijk voor de tweemaandelijkse nieuwsbrieven.

 

Wie zoeken we?

 • Je bent een allround communicatieprofessional op HBO- of WO-niveau, en met minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een maatschappelijke organisatie;
 • Je hebt een soepele manier van schrijven, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je weet hoe je lobbytrajecten kunt ondersteunen met communicatiemiddelen;
 • Je hebt kennis van het Nederlandse en internationale medialandschap en bent in staat snel kansen te zien om de boodschap van Arisa te verspreiden. Een netwerk van mediacontacten is een pré;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het onderhouden en ontwikkelen van websites en sociale media;
 • Je bent proactief, flexibel en resultaatgericht en kunt zowel zelfstandig als in een team goed uit de voeten.

 Wat bieden we?

Arisa biedt een uitdagende baan binnen een klein team van betrokken en enthousiaste professionals in een dynamisch werkveld, met veel ruimte voor eigen initiatief. Het kantoor is gelegen in het centrum van Utrecht, op loopafstand van het station. Het betreft een functie van 24 u/w, in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging. De functie is ingeschaald volgens CAO Sociaal Werk, schaal 9, met een brutosalaris van minimaal € 2.844,- en maximaal € 4.118,- per maand bij 36 u/w.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan uiterlijk 7 november 2021 een reactie naar Sandra Claassen, directeur, sc@arisa.nl. Graag ontvangen we een Engelse brief en CV en een link naar een door jou geschreven Engelse en/of Nederlandse tekst. De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 8 november 2021.

Arisa gelooft in de kracht en het belang van een diverse en inclusieve organisatie. We streven daarom naar meer (gender)diversiteit en een betere vertegenwoordiging van mensen met verschillende achtergronden. We horen graag wie je bent en wat jouw bijdrage kan zijn aan deze diversiteit.

Kijk voor meer informatie over Arisa op www.arisa.nl.

ARISA-600×600

Arisa

Korte Elisabethstraat 13
3511 JG Utrecht
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief