ProVeg groeit! Ons 9 koppige plant-powered team zoekt een nieuwe gamechanger (v/m/x) die onze publieksgerichte communicatie-uitingen en campagnes naar een hoger niveau weet te tillen.

Als manager publiekscommunicatie en -campagnes bij ProVeg heb jij bijna alle communicatietouwtjes in handen als het gaat om consumenten en de community van ProVeg. Terwijl andere collega’s werken aan het plantaardiger maken van het voedselaanbod in Nederland, zorg jij dat mensen zelf in actie komen om hun eetpatroon te veranderen, zowel via onze eigen kanalen (nieuwsbrief, website, social media) als via publiekscampagnes zoals de Veggie Challenge en (media)partnerschappen.

Dit is een zeer afwisselende functie binnen ProVeg. Zo heb je de de leiding over het schrijven van creatieve inhoudelijke teksten voor de Veggie Challenge en andere publiekscampagnes die het eetgedrag van honderdduizenden consumenten kunnen veranderen. Daarnaast bedenk je een communicatiestrategie om ProVeg als merk én community -samen met partners, influencers en ambassadeurs- tot leven te brengen en ontplooit deze strategie samen met jouw team.

Er zit ook internationale kant aan deze baan, want in een wekelijks overleg samen met een internationaal ProVeg communicatieteam met collega’s uit o.a. Duitsland, Spanje, UK, Zuid-Afrika en de VS werk je mee aan de internationale communicatiecampagnes van ProVeg en heb je de verantwoordelijkheid over het communicatiegedeelte van de internationale Veggie Challenge campagne.

Iets voor jou? Lees gauw verder.

Details

Binnen ons team publiekscommunicatie en -campagnes (momenteel bestaande uit fundraiser Tessa, Veggie Challenge Coördinator Joey, developer Ad en een pool van freelancers, vrijwilligers en stagiairs) ben je één van de creatieve krachten binnen ProVeg.

De activiteiten van ProVeg vallen uiteen in twee takken: publieksgerichte communicatie en -campagnes en institutionele (op politiek en bedrijfsleven gerichte) communicatie en campagnes. Jij bent de hoofdverantwoordelijke voor alles wat met de publieksgerichte communicatie te maken heeft binnen onze projecten. Zowel tekst als beeld vallen onder jouw toeziend oog. Je overziet de communicatienoden per project. Belangrijke teksten schrijf je zelf, maar je bent ook goed in staat om te delegeren om je tijd zo efficiënt mogelijk in te zetten.  Zo stel je een team samen van redactievrijwilligers en stagiairs. Jullie schrijven, vertalen en redigeren er samen op los, en jij zorgt dat het eindresultaat qua tone of voice en inhoud helemaal past bij de doelgroep en bij ProVeg. En je mag áltijd andermans taalfouten aanwijzen, zowel in het Nederlands als het Engels.

De ene keer werken jullie aan een online quiz over hoe Nederland in 2040 eet, de andere keer redigeer je een interview met een BN’er of sluit je een mediapartnerschap met een nationale krant voor de Veggie Challenge campagne. Daarnaast schrijf je de maandelijkse ProVeg Nieuwsbrief die bij bijna honderdduizend lezers in de mailbox valt, vul je de Veggie Challenge App en ProVeg website aan met praktische lifestyle tips, weekmenu’s, e-books, nieuws en interviews en zijn er tal van andere projecten waarin je je creativiteit kwijt kan.

Dit is een functie voor 36 uur per week.

We zoeken jou als je

Jouw passie is communicatie, in woord en beeld. Schrijven gaat je natuurlijk af. Je schakelt makkelijk tussen verschillende doelgroepen en tekstsoorten. Je voelt je als een vis in het water op social media en hebt een visie op de (online) profilering van ProVeg en onze projecten. Je kan campagnematig denken en werken. Je hebt feeling met de wereld van food en lifestyle. En je hebt veel zin om ‘het verhaal van de plantaardige toekomst’ creatief én genuanceerd te vertellen. Kortom, je zorgt dat het thema ‘eiwittransitie’ en de missie en visie van ProVeg niet iets abstracts zijn, maar iets dat leeft, bruist en mensen in actie brengt.

Jouw vaardigheden

 • Je bent een schrijver die de wereld wil veranderen, iemand die niet snel in clichés vervalt en zorgt dat de feiten kloppen.  Je schrijft soepel, foutloos en wervend in het Nederlands én je schrijft ook makkelijk in het Engels. (We vragen je hiervoor een proefopdracht te doorlopen bij je sollicitatie.) Daarnaast ben je in staat om aansturing te geven aan redactievrijwilligers, stagiair(e)s en externe communicatiepartners.
 • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in communicatiemanagement, opgebouwd in functies als communicatie manager, hoofdredacteur, copywriting, communicatie, content marketing en/of online educatie.
 • Je hebt ervaring met het maken van content voor verschillende kanalen en vormen, bijvoorbeeld nieuwsbrieven, persberichten, rapporten en social media.
 • Je hebt een HBO/WO opleiding gevolgd – liefst journalistiek, communicatie, Nederlands, gedragsverandering/sociale psychologie of iets vergelijkbaars. Maar als je kunt uitleggen waarom jouw andere opleiding perfect aansluit op deze baan, dan luisteren we graag.
 • Je werkt graag in teamverband en kan als het nodig is duidelijke deadlines stellen, verwachtingen communiceren en feedback geven aan én krijgen van vrijwilligers en stagiair(e)s die onder jouw verantwoordelijkheid vallen en communiceert het liefst direct, open en transparant met je collega’s.
 • Je komt pro-actief met ideeën en voorstellen en houdt ervan om deze in actie om te zetten. Daarbij krijgt je er extra energie van om met beperkte middelen maar met een gedreven team en slimme samenwerkingen zoveel mogelijk impact te maken.
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met plantaardig voedsel, duurzaamheid en gedragsverandering, en je bent gemotiveerd om hier meer over te leren.
 • Je bent gewend om genuanceerd te denken. Bij ProVeg zijn we bijna nooit simpelweg vóór of tegen iets; we proberen zaken altijd van zoveel mogelijk kanten te belichten en kiezen bewust voor een positieve aanpak, waarbij we zoveel mogelijk wegblijven van gruwelijke beelden, shaming of confronterend activisme.
 • Je deinst niet terug van multitasken, want bij ProVeg lopen er meerdere grote projecten parallel.
 • Onze missie is jouw persoonlijke missie en je draagt dit ook uit in je dagelijkse leefstijl. Samen bouwen we aan een plantaardig voedselsysteem.

Voordelen van werken bij ProVeg

 • Een jaarcontract met een salaris van € 2482 bruto (fulltime) naar rato, gebaseerd op een 36-urige werkweek.
 • Uitzicht op een vast dienstverband.
 • 5 weken vakantie, vakantiegeld, thuiswerkvergoeding, vergoeding voor gebruik eigen laptop en telefoon, af en toe naar het buitenland om collega’s in andere ProVeg landen te bezoeken (als corona geen roet in het eten strooit).
 • Startdatum in overleg, ten vroegste 14 december 2021, ten laatste 1 februari 2022.
 • Volledige vergoeding van gemaakte kosten als je met OV reist voor ProVeg of een vergoeding van 15 cent/km als je met de auto komt.
 • Een goede sfeer binnen een gedreven, ambitieus en enthousiast team met een open cultuur en agile/scrum werkvorm. Gelijkheid staat centraal. Ieder teamlid verdient precies hetzelfde salaris, ook de directeur.
 • Vrijheid en flexibiliteit – het is tenslotte 2021.
 • Een afwisselende baan met groeipotentie en veel verantwoordelijkheid.
 • Ondersteuning bij jouw persoonlijke ontwikkelambities met een eigen trainingsbudget.

Waar en wanneer

ProVeg werkt vanuit De Alchemist in Utrecht, een broedplaats voor maatschappelijke organisaties. We hebben 2 eigen kantoorruimten met eigen werkplekken en maken daarnaast gebruik van gemeenschappelijke flexwerkruimten, vergaderzalen en een kantine met plantaardige opties. Met een voorzichtige blik op de toekomst lijkt een combinatie van kantoorwerk en thuiswerk voor de hand liggend, waarbij teamleden gemiddeld 2-3 dagen op kantoor werken en de rest van de tijd vanuit huis.

Standplaats: Bedrijfsverzamelgebouw De Alchemist, Kon. Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht

Solliciteer

Had jij deze vacaturetekst héél anders aangepakt? Kom jij ons helpen het verhaal van plantaardig voedsel de wereld in te slingeren? Oftewel, ben jij onze nieuwe manager publiekscommunicatie en -campagnes? Dan horen we graag van je! Solliciteren kan tot en met 17 november. Indien je geselecteerd wordt ontvang je op 19 november een proefopdracht.  Op vrijdag 26 november hoor je of je op gesprek mag komen.

De eerste gesprekken vinden plaats op 29 november en 2 december, fysiek in Utrecht of in overleg digitaal.

Heb je nog vragen of wil je solliciteren? Stuur een e-mail met je motivatiebrief en cv naar jobs@proveg.nl tav Linda Joorse

Over ProVeg Nederland

Onze missie
Ons voedselsysteem heeft dringend gamechangersnodig. Voor de planeet, voor onze eigen gezondheid, voor onze kleinkinderen en voor de dieren. De tijden van roekeloos de planeet uitbuiten zijn voorbij. Ook wetenschappers zijn unaniem: de schakelaar moet om. De toekomst volgens ProVeg? Die is plantaardig.

Verandering is mensenwerk. Daarom helpt stichting ProVeg mensen en bedrijven die willen veranderen. We begeleiden mensen om te kiezen voor minder dieren en meer planten op hun bord. Dat doen we met de Veggie Challenge, een lifestyle app die al bijna een half miljoen mensen wereldwijd inspireerde om minder vlees te eten.

Tegelijk werken we samen met de grote spelers die het voedselsysteem bepalen. Met bedrijven, ontwikkelaars van plantaardige en celkweek alternatieven, supermarkten, chefs en met influencers binnen media en politiek. Zo is mede dankzij ProVeg de receptuur van de HEMA appelkruimeltaart standaard vegan, introduceerde New York Pizza plantaardige kaas op pizza’s en is het Europese ‘vegaburgerverbod’ van tafel geveegd.  

We geloven in samenwerking. Juist ook met de voedselindustrie, met boeren en de overheid. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. We redeneren vanuit oplossingen en mogelijkheden. Positief. Zo blijft ons team klein en geconcentreerd, maar brengt als een hefboom grote bewegingen teweeg. Een gezonde, diervriendelijke, milieubewuste, rechtvaardige en smakelijke toekomst is dichterbij dan ooit tevoren. 
Maar alleen als we samen ons voedselsysteem veranderen. Voor het te laat is.
Over ProVeg
ProVeg werkt wereldwijd aan de vermindering van de consumptie van dierlijke producten. Het doel is om deze voor 2040 te halveren. We streven naar een wereld waarin iedereen kiest voor lekker en gezond eten dat goed is voor alle mensen, dieren en onze planeet. ProVeg werkt met overheden, private bedrijven, publieke instituties, medische professionals en anderen om haar doel te bereiken.
ProVeg Nederland is een zelfstandige stichting en onderdeel van ProVeg International. Waar nodig of nuttig werken we samen met de zeven andere kantoren in Europa, Azië, Afrika en Amerika. ProVeg Nederland bestaat uit een klein team van coördinatoren en een kernteam van tientallen vrijwilligers en stagiaires. We ontwikkelen en implementeren zowel Nederlandse als internationale projecten en campagnes.

Ons werk is afgestemd op internationale activiteiten, zoals de Veggie Challenge, ProVeg Incubator en New Food Conference. Maar er is ook veel ruimte voor nationale projecten, zoals het evenement Veggie World, corporate outreach activiteiten en lokale campagnes.

We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de Nederlandse consument én producent te inspireren tot het kiezen voor plantaardig. Want uiteindelijk willen we natuurlijk dat heel Nederland zich achter een duurzaam, eerlijk, plantaardig voedingspatroon schaart.
DEI statement
ProVeg gelooft in de kracht van diversiteit en streeft naar rechtvaardige arbeidsdeelname. Mensen met een niet-Westerse achtergrond, mensen met een fysieke of mentale uitdaging, vrouwen, mensen vanuit de LGBTQIAP gemeenschap, ouderen, vluchtelingen en mensen met HIV worden aangemoedigd om te solliciteren.
ProVeg-Nederland

ProVeg Nederland

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief