Sinds september 2017 wordt er door de gemeente Almere en betrokken onderwijsinstellingen een schakeljaar aangeboden voor statushouders van 18 t/m 29 jaar. Wij zoeken coaches die tijdens dit schakeljaar de statushouders begeleiden in hun oriëntatie op hun (studie)loopbaan.

Als StudentJobcoach ga je aan de slag met peer to peer coaching van statushouders. Je laat zien wat studeren inhoudt en welke faciliteiten er zijn. Je coacht meerdere statushouders in hun zoektocht naar een passende studie, stage en/of (bij)baan. Ook ondersteun je hen bij andere uitdagingen die zij tegenkomen tijdens het traject en hun integratie. Rudi, studente Social Work, die ook StudentJobcoach is geweest in het studiejaar 2018-2019 geeft aan: ‘ik doe nu eindelijk iets wat me energie geeft in plaats van energie kost.’

Bekijk de onderstaande video waarin stagiaire Daphne haar ervaringen deelt:

Academie van de Stad biedt een stage met diversiteit in taken, werkplekken, verantwoordelijkheid, workshops, trainingen, persoonlijke begeleiding en relevante werkervaring. Ook zullen er een aantal (onderwijs)trainingen gegeven worden over o.a. motiverende gespreksvoering om het theoretisch kader te integreren in de stage.

Takenpakket:

  • Coaching en advisering van de statushouders, met name op het gebied van studie- en loopbaanoriëntatie;
  • Inzicht geven in de mogelijkheden van opleidingen en studeren in Almere in het algemeen;
  • Arbeidsvoorbereiding;
  • Bijdragen aan taalontwikkeling;
  • Het motiveren van statushouders die deelnemen aan het traject;
  • Doorverbinden en doorverwijzen naar de juiste instanties en contactpersonen.

We zoeken tweedejaars HBO/WO studenten die 8-16 uur per week flexibel inzetbaar zijn in het studiejaar 2020-2021 en bereid zijn om soms buiten de vaste stagedagen op urgente situaties te reageren.

Iets voor jou?

Ben jij op dit moment een gat in de lucht aan het springen en kan je niet wachten om een coach te worden voor nieuwkomers? Solliciteren kan via deze link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Barbara Safradin op 06 1535 7227.

N.B. In verband met de onzekerheid rondom het Corona virus kunnen wij op dit moment nog geen garantie bieden voor het vervolg van dit project. Wij hebben dan altijd nog mooie stageplekken in Amsterdam bij o.a. het project StudentJobcoach!

Academie van de Stad nieuw

Academie van de Stad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief