Ben jij in staat om een jong en enthousiast team van medewerkers aan te sturen, aan het roer te staan van een projectorganisatie en heb jij creatieve ideeën voor de toekomst van de jongerenvakbond? Herken jij je in het profiel van sociaal ondernemer, zakelijk leider en ben jij een echte doener? Zijn volgens jou idealen als solidariteit, participatie en duurzaamheid onmisbaar voor een menselijke, leefbare samenleving? Dan is CNV Jongeren op zoek naar jou! Stuur ons vóór 13 december 2021 je cv en motivatie op een manier die bij jou past.

CNV Jongeren zoekt een directeur (algemeen secretaris/penningmeester)

Wat ga je doen?

De secretaris/penningmeester-directeur vormt samen met de voorzitter het bestuur van CNV Jongeren. Dagelijks houd je je bezig met het ondersteunen en laten groeien van de teamleden. Daarnaast draag je zorg voor het financiële welzijn van de organisatie, om op die manier het voortbestaan van de jongerenvakbond te waarborgen. Op bestuurlijk niveau heb je regelmatig overleg met de andere bestuurders van het CNV of samenwerkingspartners. In deze functie ben je ook bezig met de verjonging en vernieuwing van de vakbeweging in Nederland. Tot slot werk je actief mee aan de verschillende dynamische projecten van CNV Jongeren. Dit zijn onder andere je taken:

 • Samen met de voorzitter inhoudelijk en organisatorisch leiding geven aan de vereniging CNV Jongeren, bestaande uit een werkorganisatie met 16 medewerkers, de bestuurscommissie en ruim 350 actieve vrijwilligers;
 • Ontwikkelen en voeren van financieel beleid op korte, middellange en lange termijn;
 • Tot stand brengen van het beleidsplan, het werkplan, de begroting en het algemeen en financieel jaarverslag, en tevens de financiële administratie en afhandeling van projecten;
 • Ontwikkelen en uitvoeren van het personeelsbeleid;
 • Vergroten van financiële middelen door middel van fondsenwerving (acquisitie) en het onderhouden van contacten met opdrachtgevers, subsidieverstrekkers en fondsen;
 • Projectleiding van diverse projecten;
 • Ontwikkelen en uitvoeren van acquisitiebeleid en bouwen aan een sterk netwerk.

Dit ben jij:

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau, met financieel inzicht;
 • Je hebt ervaring met leidinggeven en het coachen van werknemers;
 • Je hebt ruime ervaring met projectmanagement en acquisitie;
 • Je weet welke sociaal-maatschappelijke discussies en ontwikkelingen er spelen;
 • Je hebt affiniteit met en een duidelijke visie op jongerenparticipatie en de vakbeweging;
 • Je hebt affiniteit met sociaal ondernemerschap, je toont lef, bent initiatiefrijk en je brengt jouw enthousiasme met gemak over op je omgeving;
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met marketing en communicatie;
 • Je bent sociaal, flexibel, stressbestendig en zelfstandig.

Wat wij jou bieden:

Een uitdagende functie in een jonge en informele organisatie, een stimulerende werkomgeving, goede ontplooiingsmogelijkheden, prima salaris (cao Sociaal Werk, schaal 12) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkweek kun je flexibel invullen. We bieden in eerste instantie een jaarcontract aan, dat bij gebleken geschiktheid zal worden verlengd.

Wie zijn wij?

Wij zijn er voor de dromers, denkers en doeners. Voor alle jonge mensen die hun best willen doen om zich optimaal te ontwikkelen en hun beste bijdrage willen leveren aan onze maatschappij. CNV Jongeren is een onafhankelijke vakbond, die bestaat uit een vereniging en projectenorganisatie; voor en door jonge werknemers in Nederland. Samen komen we op voor de belangen van jongeren op de arbeidsmarkt, woningmarkt, in het onderwijs en voor het pensioen. Daarnaast hebben we speciale aandacht voor jonge mensen met een kwetsbare positie.

In deze video vertellen wij ons verhaal en je kan op ons YouTube kanaal een nog betere indruk krijgen van onze organisatie.

CNV Jongeren (h)erkent het belang van een diverse en inclusieve werkvloer; waar je geboren bent, hoe je je identificeert en van wie je houdt maakt ons niet uit. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil wil maken voor jongeren.

Ben jij onze match? Zo solliciteer je!

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Stuur dan vóór 13 december op jouw manier een motivatie en curriculum vitae naar Heleen de Haan (secretarieel medewerker) via h.dehaan@cnvjongeren.nl. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op 21 december in de avond en de tweede ronde op 23 december in de avond. De selectiecommissie bestaat uit twee leden van de Raad van Toezicht, de voorzitter van CNV Jongeren en twee teamleden. De nieuwe secretaris/penningmeester-directeur wordt enkelvoudig voorgedragen aan de Algemene Ledenvergadering van CNV Jongeren en vanuit de Raad van Toezicht benoemd voor een bestuursperiode van 3 jaar. 

Voor geïnteresseerden is een uitgebreid functieprofiel te downloaden op onze website. Voor meer informatie over de functie kan contact opgenomen worden met Justine Feitsma (voorzitter CNV Jongeren) via 06 104 524 54.

CNV Jongeren zet zich actief in voor een diverse en inclusieve arbeidsmarkt. Wij stimuleren iedereen dan ook om te solliciteren!

 

NB: acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

cnv jongeren_400px

CNV Jongeren

Tiberdreef 4
3561 GG Utrecht
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief