Wij geloven dat ieder kind kind moet kunnen zijn, altijd en overal

 

 

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Teveel kinderen groeien nu nog op in slechte omstandigheden. Als’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen, op meer plekken dan wie ook. Samen maken we een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal.

Dit is je kans om samen met ons duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd, want wij zoeken een:

 

Channel Marketeer Website (32 uur per week)

 

Dit ga je doen

Het Cluster Communicatie is verantwoordelijk voor de volgende aandachtsgebieden: merk, woordvoering, strategisch communicatieadvies, randvoorwaarden t.a.v. online en offline kanalen, (thematische) content, marketing intelligence (professionele data analisten) en klantenservice (evenals webcare).

Als Channel Marketeer Website maak je deel uit van het Kanalen en Content Team en rapporteer je aan de Content en Kanalen Lead.

Als Channel Marketeer Website ben je de operationele spin in het web rond de website en ben je er verantwoordelijk voor dat  iedereen binnen de door jou gestelde kaders aan de slag kan. Je bent de drijvende kracht achter de structurele doorontwikkeling van onze website unicef.nl om zo onze online aanwezigheid te optimaliseren. De Channel Marketeer Website heeft het overzicht over alle (content) wensen voor de website. Hij/zij stuurt en faciliteert overleg tussen de doelgroepen wanneer er conflicterende belangen zijn en bewaakt de “look & feel” van het merk en de consistentie van de content voor alle doelgroepen. Hij/zij zorgt voor continue doorontwikkeling van de user-experience zodat deze aansluit bij de verwachtingen van de bezoeker. Tevens bewaken dat de gecreëerde content aansluit bij de bezoekdoelen en initiëren, analyseren en interpreteren van onderzoek naar bezoekersgedrag zodat we de traffic en de klanttevredenheid verhogen (UXonderzoek, CES-metingen, klant feedback). In co-creatie en afstemming met een multidisciplinair team van online-specialisten haal je het maximale uit het ‘kanaal’ website om zo nog meer impact te kunnen maken voor kinderen wereldwijd.

Jouw missie

• De merkwaarden en onderscheidend vermogen van UNICEF effectief doorvertalen en tot leven laten komen in de look & feel van de website.
• De user-experience continue doorontwikkelen en laten aansluiten bij de verwachtingen van de bezoeker, zodat elk bezoek als succesvol wordt ervaren.
• Adviseren van stakeholders op operationeel niveau en in afstemming met stakeholders en online specialisten bestaande functionaliteiten optimaliseren en nieuwe ontwikkelen om interactie en engagement met de bezoeker te verbeteren.
• Realisatie van deze verbeteringen in samenwerking met collega’s die verantwoordelijk zijn voor content en online marketing.
• Zelfstandig de navigatie, hiërarchie en opbouw van de webpagina’s verbeteren, zodat deze goed vindbaar zijn (inclusief SEO) en aansluiten bij de verwachtingen van de bezoeker. Tevens bewaken dat de gecreëerde content aansluit bij de bezoekdoelen en de See/Think/Do/Care-fase waarin een bezoeker zich bevindt.
• Het overzicht creëren in 1 dashboard over alle website-doelstellingen van alle doelgroepen zodat er met eenduidige KPI’s wordt gewerkt en we aantoonbaar kunnen meten of we effectiever zijn met het kanaal website, denk aan traffic%, maar ook de CRO-doelstellingen en SEO in de verschillenden fases van STDC.
• Inventariseren en prioriteren structurele verbeterwensen voor de website op basis van eigen wensen en input van interne stakeholders. Dit leidt tot een grove planning voor in ieder geval het komende kwartaal.
• Coördineren van de realisatie van de structurele verbeterwensen door het externe webbureau (budget verantwoordelijkheid).
• Adviseren stakeholders en collega’s bij het zo optimaal mogelijk inzetten van pagina templates en functionaliteiten.
• Zelfstandig ontwikkelen en uitvoeren van plannen en verantwoordelijk voor alle doelgroep overstijgende pagina’s en functionaliteiten.
• Levert een sturende bijdrage in de frequente afstemmingsmomenten met de andere online specialisten over de geplande campagnes, activiteiten en projecten zodat de customer experience over de online kanalen optimaal is.
• Zelfstandig initiëren, analyseren en interpreteren van onderzoek naar bezoekersgedrag op het hoogste aggregatieniveau (UX-onderzoek, CES-metingen, klant feedback).

 

Dit vragen we

• HBO/WO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding op het gebied van digital marketing.
• Ten minste 5 jaar relevante werkervaring als pragmatische digital marketeer die gewend is vanuit doelgroepen en daaraan gekoppelde (communicatie)strategieën te denken en handelen en gezien wordt als een serieuze sparringpartner op alle niveaus.
• Je hebt ervaring in het managen van complexe websites die veel verschillende doelgroepen moeten bedienen op het gebied van informatievoorziening, conversie en service.
• Jij weet hoe je de wensen van alle stakeholders in kaart brengt, vertaalt naar concrete verbeteringen voor de bezoeker van de website en in afstemming prioriteert op basis van de gestelde doelstellingen.
• Je bent iemand die zich goed kan verplaatsen in de doelgroep en weet waar de zwakke punten in de klantreis liggen, waar je dan weer feilloos op inspeelt.
• Je bent gewend om samen te werken met grafische designers, technische ontwikkelaars, contentspecialisten, online marketeers en technische beheerders.
• Je hebt ervaring met alle andere online- kanalen die verkeersbron zijn voor de website en zorgt zo voor een optimale aansluiting.
• Je bent in staat om collega’s en samenwerkingspartners te inspireren, overtuigen en verbinden om zo tot de best mogelijke samenwerking te komen.
• Je bent strategisch in de je denken, en vooral pragmatisch en een ‘getting things done’ type in je handelen.
• Je kunt veel ballen in de lucht houden en weet hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden.
• Je bent in alle opzichten een verbindende teamspeler.
• Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en je kunt je zowel mondeling als schriftelijk perfect uitdrukken in het Nederlands.

    

Dit bieden we
Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen.
Ruim honderd leuke, gedreven collega’s, een prachtig uitzicht op het Haagse Bos en een ongedwongen en professionele werksfeer zijn ook bij deze functie inbegrepen. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS. Onze arbeidsvoorwaarden passen bij de goede doelen sector. Het gaat om een jaarcontract met uitzicht op verlenging.

 

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pauline Wielens, Hoofd Communicatie bereikbaar op nummer 06-23261693

 

Reageren

Solliciteren is mogelijk tot 21 juni 2021, klik hier. De sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksronden en afsluitend bespreken we de arbeidsvoorwaarden. Het uitwerken van een casus maakt deel uit van de procedure. De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de week van 21 juni 2021.

 

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

 

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 

www.unicef.nl

 

Logo-Voor-ieder-kind-Stapel-cyaan-2017

UNICEF

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief