Wij geloven dat ieder kind kind moet kunnen zijn, altijd en overal

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Teveel kinderen groeien nu nog op in slechte omstandigheden. Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen, op meer plekken dan wie ook. Samen maken we een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal.

Dit is je kans om samen met ons duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd, want wij zoeken een:

Channel Marketeer e-mail & direct mail, 32 uur per week

Dit ga je doen
Team Particulieren is verantwoordelijk voor marketing en fondsenwerving met focus op drie doelgroepen: Ondernemend Internet Gezin (35+), Intellectuele Cultuurliefhebbers (50+) en Betrokken Senioren (65+). Onze opdracht is om zoveel mogelijke
particuliere  donateurs  te  werven  én  supporters  te maken  voor het  leven. Team Particulieren draagt verantwoordelijkheid voor een groot deel  van de  inkomsten van UNICEF Nederland, zo’n 45 miljoen euro.

De doelgroepteams zijn verantwoordelijk voor alle marketing activiteiten (activatie, acquisitie, cross- en upsell, retentie), innovatieve proposities en alle klantreizen. Kortom, voor de wijze waarop wij met de doelgroep willen communiceren en interacteren met als hoofddoel fondsenwerven. In de doelgroepteams wordt m.b.v. SCRUM met meerdere expertises gewerkt aan het bepalen en uitvoeren van de doelgroep strategie.

Je komt te werken in het doelgroep team Ondernemend Internet Gezin, tezamen met een senior marketeer, een business consultant, channel marketeers Social en Web/CRO en een copywriter. Samen met de twee andere eM/DM channel marketeers in andere doelgroep teams, ben je tevens verantwoordelijk om jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen binnen UNICEF.


Jouw missie

 • Je vertaalt klant- en marktbehoeften naar conversie gedreven e-mails en direct mail campagnes, op die wijze dat het zowel positief bijdraagt aan de klantbeleving als aan de team doelstellingen.
 • Je denkt en werkt data-gedreven en weet o.b.v. A/B-testen en kwalitatieve en kwantitatieve inzichten de conversie van je campagnes te verbeteren.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de marketing automation activiteiten in het doelgroep team zoals: segmenteren, opzetten automations flows, content personaliseren, lead nurturing en het steeds beter leren kennen van de donateur.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van creatieve direct mail campagnes en de ontwikkeling en inzet van inserts.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van de engagement strategie door omni-channel denkend, andere collega’s te betrekken bij jouw campagnes, zorg te dragen voor data-gedreven inzichten uit jouw kanalen, up-to-date houden van je eigen kennis en dit over te brengen op andere teamleden.

Dit vragen we

 • Je hebt een business- of marketing-gerelateerde HBO-opleiding afgerond.
 • Je hebt 5 tot 7 jaar relevante werkervaring.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt veel affiniteit met cijfers en data, interpreteert ze en zet ze om naar adviezen. Je krijgt energie van data driven marketing en continu testen om resultaten te verbeteren.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met emailmarketing, direct mail en het realiseren van succesvolle campagnes.
 • Je bent ervaren in marketing automation bij voorkeur in tools als Microsoft Dynamics, Selligent of Salesforce.
 • HTML kennis is een pré.
 • Je kunt goed samenwerken en bent een goede relatiemanager: je kunt goed schakelen met collega’s van andere teams en externe partners waarmee wij samenwerken.
 • Je voelt je – uiteraard – betrokken bij de rechten van kinderen en ontwikkelingssamenwerking


Dit bieden we

Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen.
Ruim honderd leuke, gedreven collega’s, een prachtig uitzicht op het Haagse Bos en een ongedwongen en professionele werksfeer zijn ook bij deze functie inbegrepen. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS. Onze arbeidsvoorwaarden passen bij de goede doelen sector. Het gaat om een jaarcontract met uitzicht op verlenging.


Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Groenendijk, bereikbaar op nummer 06 -29526719.

Reageren
Solliciteren is mogelijk tm 1 december 2021. Via de sollicitatiebutton op de website.

De sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksronden en een case en afsluitend bespreken we de arbeidsvoorwaarden.

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

 We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 www.unicef.nl

Logo-Voor-ieder-kind-Stapel-cyaan-2017

UNICEF

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief