Bela Rechka is een klein dorpje in Bulgarije. Een groot deel van de jonge mensen is naar de stad getrokken. De ouderen zijn gebleven. Het dorp is sterk vergrijsd.

Sinds 2004 organiseert een lokale organisatie culturele activiteiten in Bela Rechka om het dorp weer levendiger te maken. Eén van de resultaten is het internationale GOATMILK festival, met muziek, dans, kunst en heerlijk eten.

Een oud schoolgebouw in Bela Rechka is omgebouwd en ingericht als cultureel centrum, de centrale plek voor het festival. IBO-vrijwilligers hebben hier de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage aan geleverd. En ook in 2020 is er zeker nog werk te doen om het festival voor te bereiden!

Werkzaamheden
Tijdens dit project ga je werken aan de voorbereiding van het festival. Denk aan opknapwerk en reparaties aan gebouwen en podia, het opzetten van het festivalterrein, het timmeren van tafels, stoelen en banken, overkappingen realiseren, etc. En natuurlijk ben je onderdeel van het festival aan het eind van de projectperiode.

vrijwilligerswerk in Bulgarijefestival

Accommodatie
Je slaapt (waarschijnlijk) bij mensen thuis in en rondom Bela Rechka. Er zal in elk geval een bed voor je klaarstaan. Misschien moet je nog wel een slaapzak meenemen. In alle maaltijden wordt voorzien.

Reis
Je reist zelfstandig naar Sofia. Daar wordt je opgehaald. Tijd en plaats hoor je na inschrijving voor het project. Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk!

Meer info? Klik dan hier

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land beter leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met meer dan 70 kleinschalige projecten in het binnen- en buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Goed om te weten: we bestaan al meer dan 60 jaar, én we zijn een CBF erkend Goed Doel.

Meer informatie over IBO-Nederland
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze vrijwilligersprojecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
email: info@ibo-nederland.org
tel. 024 3226074

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert en ondersteunt projecten ten behoeve van mensen die hulp nodig hebben. Door de samenwerking tussen vrijwilligers …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief