Zie jij het toenemende belang van Nederlandse internationale samenwerking op het gebied van water in deze tijden van globalisering en klimaatverandering? Heb jij interesse in ontwikkelingssamenwerking en heb je een uitstekende beheersing van de Engelse taal? Dan is Stichting NICC op zoek naar jou (www.stichtingnicc.nl).

Stagaire gezocht

Wij zijn op zoek naar een stagaire ter ondersteuning van werkzaamheden van de Stichting NICC (Netherlands International Cooperation Collection).

Stichting NICC

NICC staat voor Netherlands International Cooperation Collection. Stichting NICC beheert een veelzijdige collectie over internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling, verrijkt met persoonlijke ervaringen van, voor en door betrokkenen en geïnteresseerden. Stichting NICC zet zich in om deze ervaringen transparanter en inzichtelijker te maken. NICC wil ook initiatieven met elkaar verbinden, ervaring aan nieuwe kennis koppelen en discussies daarover bevorderen. Op deze manier wil NICC een bijdrage leveren aan een duurzamere en meer verbonden mondiale samenleving.

Wat ga je doen?

Een van de manieren waarop Stichting NICC de collectie van context voorziet is via tijdlijnen: https://stichtingnicc.nl/door-de-tijd/tijdlijnen/. De tijdlijnen vormen een overzicht van de veranderingen die rondom het betreffende thema – in dit geval water – hebben plaatsgevonden. Interviews (oral histories), collectie materiaal en video’s vormen de basis van de tijdlijnen. Als stagiair ga je samen met water thema-experts meewerken aan tijdlijnen. Ook kan je als individuele stage-opdracht de opzet voor een nieuwe watertijdlijn maken. Daarnaast help je mee met de interne communicatie met de vrijwilligers, de social media en met de organisatie van web-table-talks (webinars) over de tijdlijnen.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een passie voor water en globale duurzame ontwikkeling in het verleden en de toekomst
  • HBO/WO werk- en denkniveau, richting: watermanegement, geschiedenis, internationale betrekkingen, politicologie o.i.d.
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal
  • Je bent organisatorisch sterk en creatief

Wat biedt Stichting NICC jou?

Een leuke meewerkstage in een jonge stichting met gepassioneerde vrijwilligers. Als jonge stichting met weinig financiële middelen kan Stichting NICC helaas geen stagevergoeding bieden. Wel biedt deze stage je de gelegenheid om ervaring en kennis op te doen op het gebied van internationale samenwerking. Daarnaast heb je de creatieve vrijheid om nieuwe initiatieven te starten en kan je onderzoek doen in een onderwerp waar je zelf interesse in hebt. Hierdoor valt de stage ook goed te combineren met een scriptie.

Interesse?

Stuur een e-mail naar info@stichtingnicc.nl

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief