Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van Fair-Trade en de rol die Nederlandse fair-trade organisaties spelen in de ontwikkeling van fair-trade? Dan is Stichting NICC op zoek naar jou!

Tijdlijn Fair-Trade

Stichting NICC ontwikkelt momenteel een tijdlijn over de geschiedenis van fair-trade. Samen met thema-experts en andere vrijwilligers en/of stagiaires werk je mee aan het verbeteren van deze tijdlijn door stukken te schrijven, ervaringsdeskundigen te interviewen, interviews te editen, etc.

Stichting NICC:

NICC staat voor Netherlands International Cooperation Collection. Stichting NICC beheert een veelzijdige collectie over internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling, verrijkt met persoonlijke ervaringen van, voor en door betrokkenen en geïnteresseerden. Stichting NICC zet zich in om deze ervaringen transparanter en inzichtelijker te maken. NICC wil ook initiatieven met elkaar verbinden, ervaring aan nieuwe kennis koppelen en discussies daarover bevorderen. Op deze manier wil NICC een bijdrage leveren aan een duurzamere en meer verbonden mondiale samenleving.

Wat ga je doen?

Een van de manieren waarop Stichting NICC de collectie van context voorziet is via tijdlijnen: https://stichtingnicc.nl/door-de-tijd/tijdlijnen/. De tijdlijnen vormen een overzicht van de veranderingen die rondom het betreffende thema hebben plaatsgevonden. Interviews (oral histories), collectie materiaal en video’s vormen de basis van de tijdlijnen.

Geïnteresseerd of wil je meer informatie?

Mail dan naar info@stichtingnicc.nl.

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief