Als Brand Activation Manager weet je ons merk verder te ontwikkelen en te versterken in de communicatie naar onze verschillende doelgroepen. Je bewaakt onze reputatie, merk en de positionering. Je weet als geen ander de merk-, communicatie- en fondsenwervingsdoelstellingen aan elkaar te verbinden en door te vertalen naar de praktijk. De functie heeft van nature een verbindende rol tussen content, fondsenwerving en media. 

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen. Van de chirurg in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat. Medisch, menselijk en kritisch.

We bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Als we onrecht zien, zal de wereld het weten. We sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn en blijven onpartijdig, deskundig en doeltreffend.  Dat maakt het verschil tussen leven en dood. 

De afdelingCommunicatie en Fondsenwervingzorgt ervoor dat alles wat onze teams in het veld doen en zien, zo impactvol mogelijk gedeeld wordt met Nederland.We maken bewust, soms een vuist, werven fondsen, betrekken en activeren.   

Binnen de afdeling Communicatie en Fondsenwerving (C&F) zijn wij per direct op zoek naar een:  

 

                                                                           Brand Activation Manager

 

Als Brand Activation Manager weet je ons merk verder te ontwikkelen en te versterken in de communicatie naar onze verschillende doelgroepen. Je bewaakt onze reputatie, merk en de positionering. Je weet als geen ander de merk-, communicatie- en fondsenwervingsdoelstellingen aan elkaar te verbinden en door te vertalen naar de praktijk. De functie heeft van nature een verbindende rol tussen content, fondsenwerving en media. 

 

Competenties; 

 

Vanzelfsprekend ben je resultaatgericht en heb je altijd je blik op het behalen van de afdelingsdoelstellingen. Maar om succesvol te kunnen zijn in deze functie zijn twee eigenschappen van belang: je bent van nature een verbinder die stevig in zijn schoenen staat. Je moet immers in staat zijn om de brug te slaan tussen de specifieke doelstellingen die iedereen op de afdeling heeft en het bewaken van ons merk en positionering.  

Daarnaast zijn we een complexe, internationale non-profit organisatie en hebben iedere dag te maken met gevoeligheden als gevolg van de conflictgebieden waar we werken. We staan pal voor onze waarden en identiteit en doen daar geen concessies op, ook al is het tegen de stroom in; je organisatiesensitiviteit is dus van doorslaggevend belang om succesvol te kunnen zijn! 

 

Belangrijkste verantwoordelijkheden; 

 

 • Het implementeren en bewaken van de merkstrategie; 
 • Doorvertalen van ons merk naar de praktijk; je zet de kaders voor consistente externe communicatie en fondsenwerving en bewaakt deze; 
 • Doorontwikkelen van de content strategie en zorgen voor de integratie in de externe communicatiemiddelen en kanalen; 
 • Je bent verantwoordelijk voor het op het gewenste niveau houden van onze naamsbekendheid; 
 • Je overziet en werkt samen op activiteiten die ons merk laden (zoals campagnes, tv-spots en activaties) en weet bij te sturen en aan te passen op basis van o.a. resultaten, analyses en data inzichten en fit met de merkstrategie; 
 • Je stuurt externe bureaus aan op het gebied van campagnes, media inkoop en merkontwikkeling. 

 

Wie jij bent; 

 • Een enthousiaste collega met minimaal 5 jaar relevante werkervaring in merkontwikkeling; 
 • Ervaren in het activeren van een merk in (online) campagnes en social kanalen/ social media; 
 • De ultieme combinatie van een strateeg met een hands-on mentaliteit; 
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het monitoren en analyseren van resultaten; 
 • Je bezit een natuurlijke vorm van leiderschap: Je hebt ervaring in het aansturen van projectteams; 
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift. Dit is essentieel in deze functie.

 

Onze afdeling;     

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving bestaat uit +/- 35 collega’s in teams ingedeeld op basis van doelstellingen met verschillende expertises: fondsenwerving, relatiemanagement, communicatie en media, content creatie, social mediamanagement, CRM, data-analyse, projectmanagement, eventmanagement en publiekscommunicatie. Op basis van de doelstellingen wordt er afdelingsbreed samengewerkt. Je rapporteert aan de teammanager op Engagement.    

 

Wij bieden jou; 

 Een leuke, variërende baan in een internationale organisatie en een sprankelende afdeling in ontwikkeling. Een fijn kantoor in Amsterdam-Oost. Omdat we een grote, internationale organisatie zijn, zijn er tal van mogelijkheden om je kennis en ontwikkeling te verdiepen en te verbreden.  

 

Een bruto maandsalaris tussen de € 3.188,- en € 4.312,- afhankelijk van werkervaring en op basis van een 40-urige werkweek.  

 

We bieden een jaarcontract met de mogelijkheid op verlenging bij goed functioneren. Een passend maandelijks salaris op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast bouw je een premievrij pensioen op en heb je jaarlijks recht op 30 vakantiedagen. 

 

Solliciteren; 

 

Wanneer je jezelf herkent in dit profiel en voldoet aan de eisen, nodigen we je uit om direct te solliciteren via de Apply button op deze pagina. Dit doe je door een motivatiebrief + Curriculum Vitae te uploaden als één gecombineerd document (alleen sollicitaties met een motivatiebrief worden meegenomen in de procedure). 

Voor verdere inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met Katherine Knowles (coördinator) via katherine.knowles@amsterdam.msf.org. Bellen kan via 06-12535690. 

 

Voor verdere concrete informatie over het recruitmentproces kun je contact opnemen met Jan Papperse (recruiter) via jan.papperse@amsterdam.msf.org. Bellen kan via: 06-15670115.   

 

 ***Acquisitie naar deze vacature wordt niet op prijs gesteld*** 

 

 

 

Artsen zonder Grenzen / MSF

MSF is an international, independent medical humanitarian organisation. We provide medical assistance to people affected by conflict, …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief