In Vila Nova de Tazem (1700 inwoners) in Portugal biedt de Reencontro Association sinds 2010 een breed scala aan culturele, educatieve en recreatieve activiteiten voor alle leeftijden. Daarnaast vangt de organisatie vluchtelingen op en organiseert zij bewustwordingscampagnes m.b.t. hergebruik van materialen. Dankzij deze vereniging zijn er jonge Europese vrijwilligers en lokale inwoners betrokken bij internationale hulpprojecten in en vanuit dit kleine dorp. Kortom, een zeer diverse, idealistisch ingestelde organisatie.

De vereniging heeft een oude school gekregen die volledig is gerenoveerd en omgebouwd tot een jeugdwelzijnscentrum voor 24 jongeren. Hier kunnen jonge mensen, die uit een moeilijke thuissituatie komen, leren zelfstandig te worden en kunnen ze een opleiding voltooien.

Tijdens de zomerprojecten moeten de oude schoolklassen worden verbouwd tot kleinere kamers met badkamers en toiletten.

Werk
In dit project ga je bijvoorbeeld aan de slag met sloopwerkzaamheden, metselen, schilderen, installatiewerk en tegels leggen. Je hoeft geen ervaring te hebben met kluswerkzaamheden.

Accommodatie
Er is een appartement beschikbaar voor de vrijwilligersgroep. Ontbijt en lunch worden geregeld. Avondeten maak je met de vrijwilligersgroep zelf klaar.

Vrije tijd
Er is een meer in de buurt waar je lekker kunt zwemmen. Ook is het prachtig fietsen en wandelen in de omgeving. En met een beetje geluk is er een dorpsfeest gepland in jouw projectperiode, waar je als vrijwilliger ook van harte bent uitgenodigd.

In de buurt is het natuurpark Serra da Estrela. Mooi voor een weekenduitstapje!

 

Meer info? Klik dan hier.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land beter leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met meer dan 70 kleinschalige projecten in het binnen- en buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Goed om te weten: we bestaan al meer dan 60 jaar, én we zijn een CBF erkend Goed Doel.

Meer informatie over IBO-Nederland
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze vrijwilligersprojecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
email: info@ibo-nederland.org
tel. 024 3226074

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert en ondersteunt projecten ten behoeve van mensen die hulp nodig hebben. Door de samenwerking tussen vrijwilligers …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief