Doe mee met dit internationale vrijwilligersproject voor jongeren vanaf 15 jaar

Je gaat een Nederlands-Roemeense stichting helpen bij allerhande klussen. Het doel van deze organisatie is om (kans)arme jongeren te begeleiden bij hun integratie in de Roemeense maatschappij. Deze jongeren komen bv. uit kindertehuizen of zeer arme gezinnen. Zonder de steun zouden deze kwetsbare jongeren gemakkelijk terechtkomen in de criminaliteit en/of prostitutie. Om ze een ander perspectief te bieden, leren ze levensvaardigheden en ontvangen ze begeleiding op weg naar een baan en zelfstandige woonruimte.

De organisatie is gevestigd op het terrein van een voormalige staatsboerderij. De jongeren wonen hier en werken, onder begeleiding, op de eigen camping en in de tuinderij. De jongeren doen werkervaring op, zij krijgen loon en betalen hiervan huur en boodschappen. De kosten van dit integratietraject worden betaald met inkomsten uit donaties en sponsoracties, de camping in Roemenië en een kringloopwinkel in Nederland.

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger ga je vooral helpen met het opknappen van allerlei klussen op het campingterrein én je organiseert een sport- en spelmiddag voor kinderen uit het nabijgelegen dorp.

Groep

Met een groep van maximaal 6 Vlaamse en 6 Nederlandse vrijwilligers ga je georganiseerd vrijwilligerswerk doen in Roemenië. Twee groepsbegeleiders gaan met jullie mee. Je mag mee vanaf het jaar dat je 15 wordt, tot aan je 18e verjaardag.

Meer informatie?
Kijk op de website van IBO-Nederland voor meer informatie en aanmelding.

IBO-goed

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland Dat doen we om goede doelen-organisaties te steunen en om mensen écht met …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief