Doe mee met een internationaal vrijwilligersproject van IBO van 31 juli t/m 14 augustus 2021

In 2012 heeft de Nederlandse Eva van der Kolk in Roemenië Timulazu opgericht. Het doel van deze organisatie is om jongeren die uit een kindertehuis komen, te begeleiden bij hun integratie in de Roemeense maatschappij. Zonder deze steun zouden deze kwetsbare jongeren gemakkelijk terechtkomen in de criminaliteit en/of prostitutie. Timulazu wil ze een ander perspectief bieden door ze vaardigheden aan te leren en begeleiding te geven op weg naar een baan en zelfstandige woonruimte.

De organisatie heeft een groot stuk grond ter beschikking, waar de jongeren wonen en waar een camping en kinderboerderij zijn opgezet. De jongeren doen hier werkervaring op, zij krijgen salaris en betalen hiervan huur en boodschappen. Zij worden begeleid door sociaalpedagogisch medewerkers. De kosten van het integratietraject worden betaald met inkomsten uit donaties, de camping in Roemenië en een kringloopwinkel in Nederland.

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger ga je vooral helpen met het opknappen van noodzakelijke klussen op het terrein en aan de appartementen waar de jongeren verblijven. Vooraf kun je aangeven wat jouw talenten en vaardigheden zijn of wat je juist zou willen leren – daar wordt zo goed mogelijk aansluiting bij gezocht in de klussen die er zijn.

Meer informatie?
Kijk op de website van IBO-Nederland voor meer informatie en aanmelding.

IBO-goed

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland Dat doen we om goede doelen-organisaties te steunen en om mensen écht met …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief