Vanwege het vertrek van de huidige directeur en oprichter is Burennetwerk Amsterdam op zoek naar een nieuwe bevlogen directeur en kwartiermaker. Iemand met ambitie en een hart voor Amsterdam die niet alleen leiding geeft aan het team en de groei van Burennetwerk Amsterdam, maar ook als kwartiermaker de samenwerking met Stichting Present en Serve the City Amsterdam helpt vormgeven. Ben jij dit? Dan horen we graag van je!

In alle buurten van Amsterdam koppelen we mensen die een goede buur willen zijn aan mensen in hun eigen buurt die wat extra hulp kunnen gebruiken.

DIRECTEUR BURENNETWERK &

KWARTIERMAKER SAMENWERKING

MET PRESENT EN SERVE THE CITY

32-36 uur per week

Op de zolder van de Corvershof aan de Nieuwe Herengracht werken drie organisaties aan een missie om vrijwilligers te koppelen aan hen die hulp nodig hebben in Amsterdam; korter of langer durende laagdrempelige en flexibele hulp in de buurt. Vanwege het vertrek van de huidige directeur is er een vacature bij Burennetwerk voor een nieuwe directeur-kwartiermaker. Burennetwerk heeft een stevige basis, maar de ambities liggen hoger.

Samen verder
Burennetwerk wil, met partners Present en Serve the City, uitgroeien tot hét platform voor laagdrempelige burenhulp. De drie organisaties werken al samen en zien voor de komende periode de kans dit te intensiveren en, met een nieuwe directeur, op zoek te gaan naar een krachtige blijvende samenwerking. Met slimme ICT-systemen en een professionele organisatie willen de drie organisaties hét netwerk worden dat vrijwilligers en actieve buren ondersteunt door heel Amsterdam. Vanzelfsprekend is hierbij blijvende aandacht nodig voor een stevige financiële basis. De directeur krijgt, naast het leiden van Burennetwerk, nadrukkelijk de opdracht om de samenwerking verder vorm te geven in samenwerking met de directeuren van Serve the City en Present.

Burennetwerk
Burennetwerk Amsterdam koppelt buren die zich willen inzetten voor mensen in hun eigen buurt aan mensen die die hulp goed kunnen gebruiken. Het gaat hierbij om eenvoudige burenhulp, zoals een klusje, een wandeling of een kopje koffie. Burennetwerk biedt zo Amsterdammers de mogelijkheid om anderen te helpen op een manier die bij hen past; eenvoudig, flexibel en effectief.

De afgelopen negen jaar is Burennetwerk Amsterdam gegroeid van een klein project tot een zelfstandige stichting met een netwerk van 1500 goede buren die hun mede-Amsterdammers helpen. De matches worden gemaakt op de helpdesk, waar meer dan 2500 hulpvragen per jaar binnenkomen. Burennetwerk heeft een goede reputatie in de stad als een organisatie die gericht is op samenwerking. Met Cordaan Thuiszorg is er een samenwerking in de vorm van Matchmakers Informele Zorg.

De directeur / kwartiermaker die wij zoeken …

 • … is ondernemend en innovatief;
 • … is een netwerker en gericht op samenwerking;
 • … heeft kennis van het sociaal domein;
 • … is inspirerend en kan vanuit visie anderen meenemen;
 • … is in staat een team aan te sturen en processen te helpen verbeteren;
 • … heeft bij voorkeur kennis van- en ervaring met ICT- en CRM-systemen i.v.m. de opgaaf om tot een gezamenlijk systeem te komen;
 • … heeft ervaring in het leiden van verandertrajecten;
 • … heeft ervaring met het aanvragen van fondsen en subsidies.

Wij verwachten van de directeur dat deze o.a.

 • Gezamenlijk met de partners komt tot een visie op samenwerking tussen de drie organisaties
 • Meewerkt en -denkt aan het verandertraject waarin deze samenwerking verder gestalte wordt gegeven, samen met de directeuren van andere organisaties;
 • Dagelijks leiding geeft aan Burennetwerk, wat o.a. inhoudt het aansturen van een team van 9 medewerkers en vele vrijwilligers.
 • Relaties en partnerschappen met externe partners zoals Cordaan onderhoudt.
 • Verantwoordelijkheid neemt voor begroting en fondsenwerving.
 • Strategisch beleid en jaarplannen vormgeeft.

Arbeidsvoorwaarden
Vanwege de veranderopgave bieden we een contract voor de duur van een jaar. Na dit jaar zal evaluatie plaatsvinden over het profiel dat nodig is voor de vernieuwde organisatie. Je ontvangt een salaris in overeenstemming met de arbeidsvoorwaardenregeling van de PKN (schaal 11). De aanvraag van een VOG maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Burennetwerk streeft ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn die ruimte biedt aan iedereen.

Meer informatie bij Wim van ‘t Veer, voorzitter Raad van Toezicht van Burennetwerk, tel 06 4576 9604.

Sollicitaties vóór 26 oktober naar laura@burennetwerk.nl. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 30 oktober 2020.

Download deze vacature in pdf

 

Facebook-Cover-nieuw-1.png
burennetwerk Amsterdam

Burennetwerk Amsterdam

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief