CHAUFFEUR

Dokters van de Wereld is de Nederlandse tak van de internationale medische-humanitaire mensenrechtenorganisatie Médecins du Monde. Wereldwijd strijden wij voor het recht op gezondheid en het verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor kwetsbare groepen. Onze droom is een wereld waarin iedereen gelijke kansen op een goede gezondheid heeft. In Nederland werken we met een enthousiast team van ruim 225 vrijwilligers en 25-30 betaalde medewerkers aan het verlenen van hulp aan de meest kwetsbaren en pleiten voor het respecteren, waarborgen en verwezenlijken van duurzame toegang tot zorg.

Patiënten die geen toegang hebben tot basis gezondheidszorg, bevolkingsgroepen die uitgesloten worden van medische zorg. Vluchtelingen die niet welkom zijn en daarom geen hulp krijgen. We zien het bijna dagelijks in onze projecten. Bij onze Zorgbus kunnen ongedocumenteerde migranten het bemiddelingsspreekuur bezoeken, zich preventief laten testen en voorlichting krijgen. Er zijn twee spreekkamers in de bus waar de gesprekken plaatsvinden met  twee medisch vrijwilligers. Voor onze Zorgbus zijn wij op zoek naar een:

Betrokken Chauffeur, op wie we kunnen bouwen voor 4-8 uur per twee weken

Aangekomen op de locatie regel jij het gereedmaken van de  bus voor het spreekuur. Je klapt de luifel uit, zet het informatiebord neer en start de laptops op. Vanaf het moment dat we daar aankomen ben jij het aanspreekpunt voor de (ongedocumenteerde) migranten. Er zijn dagen dat er 2 mensen komen en dagen dat er 10 mensen staan. Jij houdt het overzicht. Staan mensen lang te wachten en is er behoefte aan een praatje, dan signaleer jij dat. Daar waar iemand over de streep getrokken moet worden om daadwerkelijk naar het spreekuur te gaan geef jij net dat laatste zetje. Een luisterend oor bieden, interesse en begrip tonen op momenten dat het nodig is zijn voor jou vanzelfsprekend. Verder ben je:

 • Verantwoordelijk voor de besturing van de bus en zal naar verschillende locaties voornamelijk in de randstad rijden.
 • Het gereedmaken van de bus voor het spreekuur.
 • Aanspreekpunt voor de (ongedocumenteerde) migranten, voorbijgangers, toeristen en andere geïnteresseerden.
 • Verantwoordelijk voor het vroegtijdig signaleren van kleine mankementen en storingen aan de bus en meld deze bij de leidinggevende. In overleg los je het vervolgens zelf op of pakt de leidinggevende het verder op.
 • Verantwoordelijk voor de voorraad in de bus.

Je wordt hierin begeleid door en rapporteert aan een medewerker van het programma Zorgrecht. Je werkt volgens een rooster.

Profiel
Voor deze functie zijn de volgende kenmerken belangrijk:

 • Je hebt affiniteit met (ongedocumenteerde) migranten en kan omgaan met verschillende culturen.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en een goede rijervaring is zeer gewenst.
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je beschikt over goede communicatieve, sociale en cultuursensitieve vaardigheden.
 • Je beschikt over enig technisch inzicht.
 • Je bent representatief voor de organisatie richting externe contacten.
 • Je bent op beschikbaar op maandag of donderdag.

Waarom hebben wij vrijwilligers nodig?
Dokters van de Wereld is een not-for-profit organisatie en is afhankelijk van de inspanning van vrijwilligers om haar activiteiten uit te voeren. Vrijwilligers zijn een onmisbare spil voor onze organisatie. Dankzij hun inzet kan Dokters van de Wereld hulp verlenen aan kwetsbare mensen in Nederland.

Wij bieden:
Een uitdagende vrijwilligersbaan waarbij je een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij. Je wordt verwelkomd en begeleid door een professioneel en collegiaal team binnen een informele organisatie. Je reiskosten worden vergoed. We organiseren jaarlijks training en workshops, een personeelsuitje en andere sociale events, zodat je in contact blijft met je collega’s.

Informatie & sollicitatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie en wil je graag het gezicht van onze bus worden, stuur dan zo spoedig mogelijk je CV en motivatiebrief via onze website doktersvandewereld.org/vacatures.
Voor meer informatie over de inhoud van deze vrijwilligersfunctie kun je contact opnemen met Marijke Soeteman, 020-7653833.

 

logodvdw_nieuw_0

Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld is de Nederlandse tak van de internationale medische organisatie Médecins du Monde, die in binnen- en buitenland …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief