Gered Gereedschap steunt vakmensen in Afrika met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft kansarme jongeren de mogelijkheid een zelfstandig bestaan op te bouwen als timmerman, automonteur of kleermaker. Zo pakken we al 39 jaar armoede duurzaam aan en dat werkt. Het netwerk van Gered Gereedschap in Nederland bestaat uit 26 werkplaatsen, 400 inzamelpunten en een landelijk bureau. In totaal zijn er meer dan 500 vrijwilligers bij Gered Gereedschap actief.

Voor het versterken van ons landelijk bureau in Amsterdam zijn we op zoek naar enthousiast:

Bestuurslid  (Secretaris) m/v

Functie omschrijving
Als bestuurslid ben je, samen met de andere bestuursleden, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Gered Gereedschap. Jouw specifieke aandachtsgebieden als secretaris zijn de werkprocessen, de bestuurlijke structuur (Governance) en gebruikte systemen binnen Gered Gereedschap. Je zorgt voor een beknopte verslaglegging, bewaakt de voortgang van acties en afspraken die gemaakt zijn.

Wat zoeken wij?
Wij zoeken een bestuurder met goede kennis van processen en die affiniteit heeft met IT. Het liefst met ervaring binnen een NGO en/of het werken met andere culturen. Iemand die positief staat tegenover de missie van Gered Gereedschap en graag een bijdrage wil leveren aan de verdere groei en professionalisering van onze organisatie.

Integer, consciëntieus en daadkrachtig zijn kwaliteiten die op jou van toepassing zijn. Je bent communicatief en kan goed met mensen omgaan. Je hebt een hands-on mentaliteit: je maakt plannen én helpt in de uitvoering. Ook ben je bereidt om je netwerk te mobiliseren om meer mensen bij de organisatie te betrekken.

Wat bieden wij?
Een zelfstandige en uitdagende, onbezoldigde bestuursfunctie binnen een gedreven bestuur. Je zet je in om een verschil te maken voor kansarme jongeren in Afrika. Verder werk je met een leuke groep positief ingestelde en bevlogen (vrijwillige)medewerkers. Een zinvolle bezigheid met de kans om de wereld een stukje mooier te maken!

Ben je geïnteresseerd in deze bestuursfunctie, stuur dan een korte motivatie en CV per mail naar bob.dekoff@geredgereedschap.nl. Ook voor meer informatie kun je contact opnemen via dit e-mailadres. Meer informatie over Gered Gereedschap vind je op www.geredgereedschap.nl.

 

groen_8

Dienstencentrum Gered Gereedschap

Ieder jaar levert Gered Gereedschap 100.000 stuks opgeknapt gereedschap, dat zijn zo’n 10 zeecontainers vol, aan gemiddeld 80 technische …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief