De Jonge Klimaatbeweging biedt jou dé kans om echt inspraak te hebben in de Nederlandse politiek en jongeren te vertegenwoordigen voor een groene toekomst. Komend jaar is extra bijzonder door de Tweede Kamer verkiezingen, in deze bestuursfunctie krijg je een uniek inkijkje in de politiek! Je kan meer dan 72 jongerenorganisaties vertegenwoordigen in gesprekken met ministers en politieke partijen.

Ben jij tussen de 18 en 32 jaar? En wil je meer betekenen voor het klimaat?
Vind je het tof om komend jaar nog meer te leren over duurzame thema’s terwijl je mooie werkervaring opdoet en jouw CV pimpt? En dit alles samen doet in een enthousiast en gemotiveerd team, als onderdeel van een snel groeiende stichting waar heel veel mogelijkheden liggen?

Solliciteer dan nu voor de functie van Bestuurslid Overheid en Politiek bij de Jonge Klimaatbeweging!

 

Wat doe je?

Als Bestuurslid Overheid en Politiek ben je hoofdverantwoordelijk voor het contact met politici en de politieke zaken van de Jonge Klimaatbeweging. Jij zorgt dat ons visiedocument, de Jonge Klimaatagenda, bij politici en beleidsmakers op tafel ligt. Verdere verantwoordelijkheden zijn:

 • Het onderhouden van goed contact met politici en beleidsmakers
 • Het aansturen van de Public Affairs werkgroep
 • Het belang van jongerenparticipatie onderstrepen
 • De relatie warm houden met andere politieke jongerenorganisatie door middel van het DOPJ (Duurzaamheidsoverleg Politieke Jongeren)
 • Het spreken op evenementen en bijeenkomsten bij afwezigheid van de voorzitter.

 

Wat breng jij mee?

 • Je hebt interesse en kennis van overheid en politiek
 • Je hebt een vlotte babbel en stapt makkelijk op mensen af
 • Je hebt veel ideeën en denkt graag vooruit over de politieke kansen voor het komende bestuursjaar
 • Je bent verbindend. Je kan partijen, zoals Jongerenorganisaties, politici en bedrijven bij elkaar brengen om coalities te maken voor onze lobby
 • Je bent in staat om al je ideeën op een duidelijke manier onder woorden te brengen.
 • Je bent het in grote lijnen eens met de standpunten die zijn beschreven in de Jonge Klimaatagenda
 • Je bent 20 tot 24 uur per week beschikbaar
 • Je hebt ook doordeweeks overdag tijd voor afspraken en bent gemiddeld 2 avonden per week beschikbaar

Spreekt bovenstaande vacature jou aan?

Enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan voor 24 augustus! De sollicitaties worden afgenomen op 29 en 30 augustus, hou hier rekening mee.

De bestuursoverdracht start 1 oktober en loopt tot 1 november. Vanaf 1 oktober ben je elke dinsdagavond (18.30-20.30) welkom voor onze bestuursvergadering. Het nieuwe bestuur kiest uiteraard zelf een vergadermoment wat het beste uitkomt na de wissel.  Van 30 oktober (vanaf ong. 18.00 uur) tot 1 november (tot ong. 17.00 uur) hebben we bestuursoverdrachtsweekend, hou dit vrij!

Mocht je nu alvast vragen hebben over de functie, mail dan naar politiek@jongeklimaatbeweging.nl.
Dan geeft het huidige bestuurslid antwoord op jouw vragen.

 

Iedereen is anders, en dat is maar goed ook! Het maakt samenwerken leuker en levert nieuwe inzichten en betere resultaten op. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedere jongere zich welkom voelt bij de JKB, ongeacht leeftijd, gender, etniciteit, religie en culturele achtergrond.

Jonge Klimaat Beweging

Jonge klimaatbeweging

“De Jonge Klimaatbeweging verenigt de stem van diverse jongerenorganisaties. Wij proberen klimaat- en duurzaamheidsbeleid te …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief