De Jonge Klimaatbeweging biedt jou dé kans om echt inspraak te hebben in de Nederlandse politiek en jongeren te vertegenwoordigen voor een groene toekomst.

Ben jij tussen de 18 en 32 jaar oud en heb jij zin in een jaar vol met creativiteit? Een jaar waarin je campagnes coördineert en hoofdverantwoordelijk bent voor de sociale media, webteksten en persberichten? Een jaar waarin je jouw kennis vergroot over duurzame thema’s? En dit alles samen doet met een enthousiast en gemotiveerd team, als onderdeel van een snel groeiende stichting waar heel veel mogelijkheden liggen?

Solliciteer dan nu voor de functie van Bestuurslid Markting & Communicatie bij de Jonge Klimaatbeweging!

 

Wat doe je?

Als bestuurslid Marketing & Communicatie ben je verantwoordelijk voor alles wat met naar buiten treden te maken heeft. Je zet de Jonge Klimaatbeweging op de kaart door middel van sociale media post, persberichten, nieuwsbrieven en campagnes.

Je verantwoordelijkheden zijn:

 • Het aansturen van de werkgroep campagnes bij het bedenken en uitvoeren van campagnes
 • Het schrijven en versturen van de nieuwsbrief naar onze achterban
 • De persvoorlichting in samenwerking met de voorzitter
 • Hoofdverantwoordelijke zijn voor de website en social media kanalen van de JKB
 • Het dragen van de verantwoordelijkheid voor de promotie van onze evenementen, vacatures en projecten.

 

Wat breng jij mee?

 • Je kan goed schrijven, bent creatief en je weet wat en wie je wil bereiken met jouw woorden
 • Je bent geïnteresseerd in social media, maar ook in offline media
 • Je hebt een leergierig karakter, stelt prioriteiten, houdt het einddoel in zicht en je kunt snel te schakelen
 • Je hebt plezier in het aansturen van een team
 • Je hebt ervaring met programma’s als Photoshop, Indesign, Instagram en WordPress (is een pré)
 • Je bent 16 uur per week  beschikbaar, waaronder minimaal 2 avonden per week

 

Spreekt bovenstaande vacature jou aan?

Enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan voor 24 augustus! De sollicitaties worden afgenomen op 29 en 30 augustus, hou hier rekening mee.

De bestuursoverdracht start 1 oktober en loopt tot 1 november. Vanaf 1 oktober ben je elke dinsdagavond (18.30-20.30) welkom voor onze bestuursvergadering. Het nieuwe bestuur kiest uiteraard zelf een vergadermoment wat het beste uitkomt na de wissel.  Van 30 oktober (vanaf ong. 18.00 uur) tot 1 november (tot ong. 17.00 uur) hebben we bestuursoverdrachtsweekend, hou dit vrij!

Mocht je nu alvast vragen hebben over de functie, mail dan naar marketing@jongeklimaatbeweging.nl. Dan geeft het huidige bestuurslid antwoord op jouw vragen.

 

Iedereen is anders, en dat is maar goed ook! Het maakt samenwerken leuker en levert nieuwe inzichten en betere resultaten op. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedere jongere zich welkom voelt bij de JKB, ongeacht leeftijd, gender, etniciteit, religie en culturele achtergrond.

Jonge Klimaat Beweging

Jonge klimaatbeweging

“De Jonge Klimaatbeweging verenigt de stem van diverse jongerenorganisaties. Wij proberen klimaat- en duurzaamheidsbeleid te …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief