Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in Afrika met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft kansarme jongeren de mogelijkheid een zelfstandig bestaan op te bouwen als timmerman, automonteur of kleermaker. Zo pakken we al 39 jaar armoede duurzaam aan en dat werkt. Het netwerk van Gered Gereedschap in Nederland bestaat uit 26 werkplaatsen, 400 inzamelpunten en een landelijk bureau. In totaal zijn er meer dan 500 vrijwilligers bij Gered Gereedschap actief.

Voor het versterken van ons landelijk bureau in Amsterdam zijn we op zoek naar een enthousiast:

Bestuurslid Marketing & Communicatie m/v

Functie omschrijving
Als bestuurslid ben je, samen met de andere bestuursleden, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Gered Gereedschap. Jouw specifieke aandachtsgebied is het realiseren van voldoende inkomstenstromen door een uitgekiend marketing en communicatiebeleid. Naast algemene PR ligt daarbij de focus vooral op (verdere groei en professionalisering) van de fondsenwerving bij particuliere donateurs. Ook denk je mee over communicatie(strategie) richting bedrijven en fondsen.

Je hebt regelmatig overleg met en bent sparringpartner voor de Teamleider Marketing Communicatie die verantwoordelijk is voor de uitvoering. Je denkt mee over verbeteringen op het gebied van marketing & communicatie. Het team Marketing en Communicatie bestaat uit één parttime betaalde projectmanager op ZZP basis en een groep enthousiaste vrijwilligers.

Wat zoeken wij?
Wij zoeken een bestuurder met een marketing achtergrond (liefst met ervaring in de goede doelen sector) en een commerciële inslag, die weet hoe met beperkte middelen toch ambitieuze doelen te bereiken. Iemand met een hands-on mentaliteit die plannen maakt én ze helpt omzetten. Inventief, communicatief sterk en bereid zijn/haar netwerk in te zetten voor Gered Gereedschap.

Enthousiasme, zelfstandigheid en doeltreffendheid zijn kwaliteiten die op jou van toepassing zijn. Je  bent benaderbaar en kan goed met mensen omgaan. Je onderschrijft de doelstellingen van Gered Gereedschap en wil graag een bijdrage leveren aan de verdere groei en professionalisering van onze organisatie.

Wat bieden wij?
Een zelfstandige en uitdagende, onbezoldigde bestuursfunctie binnen een gedreven bestuur. Verder werk je met een leuke groep (vrijwillige)medewerkers. Een zinvolle bezigheid met de kans om de wereld een stukje mooier te maken!

Heb je interesse in deze vrijwilligersfunctie stuur een korte motivatie en CV per mail naar bob.dekoff@geredgereedschap.nl. Ook voor meer informatie neem je contact op via eerdergenoemde e-mailadres.

 

groen_8

Dienstencentrum Gered Gereedschap

Ieder jaar levert Gered Gereedschap 100.000 stuks opgeknapt gereedschap, dat zijn zo’n 10 zeecontainers vol, aan gemiddeld 80 technische …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief