Wil jij je talenten inzetten om wereldwijd maatschappelijke verandering aan te jagen? Dan zoeken we jou!

Het Actiefonds streeft naar een rechtvaardige en duurzame wereld waarin mens, milieu en dier boven economische belangen worden geplaatst. Een wereld waar geen ruimte is voor discriminatie en uitsluiting. Dit doen we door wereldwijd sociale bewegingen en actiegroepen te steunen die strijden voor een betere wereld.

 

WIE WE ZIJN

Bij Het Actiefonds werken voornamelijk vrijwilligers. Zo’n 50 regio-specialisten bespreken maandelijks de fondsaanvragen en beslissen over de toewijzingen. Daarnaast wordt de organisatie draaiende gehouden door een klein, zelfsturend en zelfstandig team van professionals. Het bestuur van Het Actiefonds is onbezoldigd, houdt toezicht op afstand en houdt zich voornamelijk bezig met het uitstippelen van de koers.

Om deze rechtvaardige wereld te realiseren is inclusiviteit voor onze organisatie onmisbaar. Het Actiefonds streeft naar diversiteit van vrijwilligers, staf, bestuur en donateurs.

WIE ZOEKEN WE?

We zoeken een penningmeester om ons bestuur aan te vullen en de huidige penningmeester te vervangen na het verstrijken van haar termijn. De penningmeester is eindverantwoordelijke voor het financiële beleid van de stichting, de begroting en de financiële verslagen. De belangrijkste taken zijn het toezicht houden op de door de staf bijgehouden boekhouding, de kwaliteit van het financieel jaarverslag, het bewaken van de begroting en financiële gezondheid van de organisatie. Tevens houdt de penningmeester veranderingen op het gebied van fiscale wetgeving bij. Herken jij jezelf in de volgende punten?

 

  • Je bent een idealist die zich wil inzetten voor een rechtvaardige en duurzame wereld. Je bent overtuigd van de cruciale rol die sociale bewegingen en activisme hierbij spelen. Je wilt deze visie actief uitdragen.
  • Je werkt nauwkeurig en beschikt over analytisch vermogen;
  • Je bent vanuit een professionele achtergrond vertrouwd met financieel management;
  • Je hebt boekhoudkundig inzicht;
  • Je denkt graag mee over de koers van Het Actiefonds. Het lijkt je een uitdaging om samen met de staf en de vrijwilligers een meerjarenplan te schrijven;
  • Je hebt een netwerk binnen sociale progressieve grassroots bewegingen in binnen- en/of buitenland. Je wilt het netwerk van Het Actiefonds helpen uit te breiden en te verbreden. Ook heb je praktische ideeën over hoe Het Actiefonds binnen Nederland diverse groepen kan steunen en verbinden.

TIJDSBESTEDING

Het bestuur komt 6 tot 10 keer per jaar bijeen en communiceert verder telefonisch en per e-mail. Er wordt verwacht dat de penningmeester ongeveer 2 dagdelen per maand beschikbaar is voor Het Actiefonds. De bestuursfuncties zijn in eerste instantie voor 2 jaar, verlenging met 2 jaar is mogelijk.

PROCEDURE

De sollicitatiegesprekken zullen tussen 21 en 31 juli plaatsvinden. De penningmeester kan per direct aantreden en worden ingewerkt.

Ben je enthousiast geworden? Stuur voor 20 juli je CV en motivatie naar katja@hetactiefonds.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen naar Katja op 020-6279661.

hetactiefonds

Het X-Y Actiefonds

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief