Ben jij een enthousiaste student die het hoger onderwijs wil verbeteren? In een bestuursjaar bij LSVb krijg je de unieke kans om je een jaar lang op hoog niveau met politiek bezig te houden en écht het verschil te maken. Je zet je in en vraagt landelijke aandacht voor beter onderwijs, meer betaalbare studentenwoningen, en het vergroten van gelijke kansen in het hoger onderwijs. Daarnaast ga je met een LSVb bestuursjaar ook een ontzettend gezellig jaar tegemoet. Als klap op de vuurpijl wordt je als bestuurslid bij LSVb ook nog gewoon fulltime betaald en wij vinden het heel belangrijk om een diverse en inclusieve organisatie te zijn.

Wat zoeken wij?
De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) behartigt de belangen van heel studerend Nederland en wil hier binnen de organisatie een afspiegeling van zijn. Daarom zoeken we naar allerlei soorten mensen die bovenal politieke- en maatschappelijke betrokkenheid en een passie voor het onderwijs gemeen hebben.

Daarnaast ben je:

  • Geïnteresseerd in politiek en maatschappij 
  • Flexibel en communicatief sterk
  • Stressbestendig en toegewijd 
  • Geïnteresseerd in het onderwijs en studentenleven

Wat ook nog belangrijk is, is dat je:

  • Nederlands spreekt
  • Student (of pas afgestudeerd) bent
  • Zin hebt om in een gezellige organisatie aan de slag te gaan

Het bestuur bestaat uit de volgende functies: een voorzitter, een vice-voorzitter, een penningmeester, een secretaris en een algemeen bestuurslid.

De voorzitter is het gezicht van de organisatie. Je verdiept je snel in dossiers, hebt altijd je reactie klaar en kan elk moment de media te woord staan. Je vaste portefeuille is pers.

De secretaris is verantwoordelijk voor de bestuurscoördinatie. Dit betekend dat je de interne voorzitter van het bestuur bent, de bestuursvergaderingen voorzit en overzicht houdt over de bestuursleden en hun werkzaamheden.

De vice-voorzitter vervangt de voorzitter bij ziekte en heeft verder hetzelfde functieprofiel. Verder heb je geen vaste portefeuilles.

De penningmeester is secuur en heeft oog voor detail. Je vaste portefeuille is financiën.

Het algemeen bestuurslid heeft brede interesse in diverse studententhema’s en is in staat om inhoudelijk grip te krijgen op uiteenlopende onderwerpen.

Alleen de portefeuilles pers, financiën en bestuurscoördinatie zitten aan een vast bestuurslid gekoppeld, namelijk aan respectievelijk de voorzitter, de penningmeester en de secretaris. 

De vicevoorzitter, de secretaris of het algemeen bestuurslid zal de politieke contacten of het personeelsbeleid op zich nemen, omdat deze tijd-technisch niet te combineren valt met de financiën- en persportefeuille. De verdeling van de deze twee portefeuilles wordt door de SoCo aan het bestuur meegegeven, de overige portefeuilles (zoals studentenhuisvesting, studiefinanciering en onderwijstoegankelijkheid) worden later door het bestuur zelf onderverdeeld.

Belangrijk: Je solliciteert bij de LSVb niet op een functie maar op een plek in het bestuur. Een voorkeur voor een functie of een portefeuille kan je wel aangeven in het proces.

Mail uiterlijk 29 januari 2021 je CV en sollicitatiebrief (van max. 1,5 A4) óf sollicitatievideo (van 2-3 minuten) naar sollicitatiecommissie@lsvb.nl. Voeg hierbij alle bestanden in één pdf genaamd ‘NAAM – sollicitatie LSVb’.

Wil je uitgebreid lezen wat we verwachten van een LSVb-bestuurslid? De functieprofielen zijn hier te vinden: Functieprofielen LSVb 2021-2022.

Op deze pagina lees je meer over de LSVb, de verschillende taken die je binnen je bestuursjaar kan krijgen en de ervaringen van het huidige bestuur.

LSVb-Rood

Landelijke Studentenvakbond

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief