Iona vzw is een instelling voor kinderen, adolescenten en volwassenen met een verstandelijke beperking. Iona wil haar cliënten maximale kansen bieden om zich als een uniek persoon te ontwikkelen en een veilige, aangename, stimulerende woon-, leer- en werkomgeving bieden met aangepaste infrastructuur.

Op dit project slaan (internationale) vrijwilligers én de bewoners van het centrum deze zomer de handen in elkaar. Klein renovatiewerk, schilderen van de kamers of gemeenschappelijke ruimtes, in de tuin werken en helpen bij de dagelijkse taken (wasserij, brood bakken) behoren hier tot je takenpakket! De bewoners van Iona vzw zullen mee ingeschakeld worden bij het werk. Je steekt dus samen de handen uit de mouwen.vrijwilligerswerk in het buitenland

De stichting richt zich op de thema’s wonen, werken, leren, cultuur / natuur en therapie. Zij zorgen voor 30 kinderen en 25 volwassenen, allen met een verstandelijke beperking. Op het landgoed is o.a. een bakkerij, een keuken en een kaarsenmakerij waar de cliënten hun dag kunnen invullen met nuttig werk. Sommige kinderen gaan naar school, andere worden intern naar hun kunnen opgeleid.

Het domein van Iona ligt in een rustig agrarisch gebied. Ecologie, biologisch-dynamische landbouw en voeding staan centraal. De bewoners leven zo veel mogelijk op het ritme van de natuur. Er is aandacht voor een sfeer van warmte en veiligheid. Bewoners worden aangemoedigd om deel te nemen aan sportieve, culturele en recreatieve activiteiten.

Werkzaamheden
Op het terrein is veel te doen. Je kunt als vrijwilliger worden ingezet om te schilderen, tuinieren, allerhande reparaties uit te voeren en/of te helpen met de dagelijkse taken in de bakkerij, de keuken, de waskamer, etc.

Reis
Je reist naar het treinstation van Nijlen of Lier. Daar worden de vrijwilligers opgehaald.

Accommodatie
Vrijwilligers kamperen op het grote terrein. Neem je slaapzak en matje mee!

Meer info? Klik dan hier.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land beter leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met meer dan 70 kleinschalige projecten in het binnen- en buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Goed om te weten: we bestaan al meer dan 60 jaar, én we zijn een CBF erkend Goed Doel.

Meer informatie over IBO-Nederland

Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze vrijwilligersprojecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
email: info@ibo-nederland.org
tel. 024 3226074

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert en ondersteunt projecten ten behoeve van mensen die hulp nodig hebben. Door de samenwerking tussen vrijwilligers …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief