Heb jij affiniteit met jongeren, onderwijs en medezeggenschap? En wil jij je inzetten voor de belangenbehartiging en rechten van mbo-studenten?

Stichting COMBO zoekt een:

ALGEMEEN BELEIDSMEDEWERKER JOB

Over ons

Stichting COMBO ondersteunt de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) en het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). De jongerenbesturen bepalen de inhoudelijke koers. Werken bij Stichting Combo is dus ook werken ‘in’ een jongerenvereniging.

JOB is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Dit doen we onder andere door studenten en studentenraden te informeren over hun rechten, mbo’ers te vertegenwoordigen richting media en politiek en door verschillende activiteiten te organiseren. We zijn een vereniging van, voor en door mbo-studenten. JOB wordt bestuurd door vijf mbo-studenten. Dit bestuur wordt ondersteund door een team van medewerkers. Wegens het vertrek van een collega, zijn we vanaf december op zoek naar een nieuwe beleidsmedewerker.

Over de functie

In onze nieuwe collega zoeken we een aanpakker met kennis van het (mbo) onderwijs die het leuk vindt om bijeenkomsten en activiteiten te organiseren. Je weet op een creatieve manier jongeren hierbij te betrekken.
De medewerker ondersteunt en adviseert het jongerenbestuur van JOB op zowel beleidsmatig als organisatorisch gebied. De werkzaamheden zijn heel divers. Zo zit je het ene moment samen met het bestuur bij de Minister rond de tafel om te lobbyen voor een wetswijziging, de volgende dag geef je een training op een mbo-school, terwijl je in de trein terug naar het kantoor met het bestuur appt welke stappen JOB nog moet ondernemen om studentenparticipatie te versterken. Weer een dag later beantwoord je telefonische en per mail vragen en klachten van studenten, en schrijf je hierover een rapportage voor het Ministerie van Onderwijs. Daarnaast help je het JOB-bestuur activiteiten te organiseren: variërend van protestacties tot trainingsdagen.

Wat heb jij in huis?

• Je werkt graag met jongeren en hebt makkelijk aansluiting bij deze doelgroep;
• Je bent kritisch en hebt gevoel voor verhoudingen in de (semi-)publieke sector;
• Je hebt kennis van en affiniteit met mbo-onderwijs, medezeggenschap en participatie;
• Je hebt (enige) kennis van of ervaring met communicatiestrategie en het inzetten van sociale media en weet hoe je dit in moet zetten om onze doelgroep te bereiken;
• Je hebt affiniteit met beleid en politiek, en vindt het leuk om het bestuur hier strategisch in te ondersteunen;
• Je bent een zelfstandige teamspeler. Je bent goed in staat je eigen portefeuilles te beheren en zelfstandig te bepalen wat er nodig is, terwijl je gelijktijdig nauw samenwerkt en overlegt met het bestuur en je directe collega’s;
• Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding in gedrag en maatschappij, sociale wetenschappen of ander relevant veld;
• Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
• Je hebt 0-2 jaar werkervaring;
• Woonachtig in (de buurt van) Utrecht is een pré.

Stichting COMBO wil een diverse organisatie zijn, dus je bent welkom ongeacht waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt: wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij kan bijdragen aan onze organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Als medewerker maak je deel uit van een klein, bevlogen team van veertien medewerkers. Het JOB-team bestaat daarbinnen uit zes medewerkers, waarvan vier beleidsmedewerkers. Er is binnen onze organisatie veel ruimte om te leren. Deze functie is dan ook geschikt voor starters op de arbeidsmarkt. De aanstelling is voor 32 uur (ma. t/m do.). Je werkt vanuit ons kantoor in hartje Utrecht, op een steenworp afstand van het Centraal Station. Het salaris bedraagt €2336,- bruto p/m voor 32 uur, excl. vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (5.6%). Stichting COMBO is niet aangesloten bij een pensioenfonds.

Het betreft een contract van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging van maximaal 2 jaar.

Solliciteren

Heb je interesse? Stuur een sollicitatiebrief met CV gericht aan Carlijn Wentink uiterlijk 1 november 2020 naar secretariaat@stg-combo.nl onder vermelding van “Beleidsmedewerker JOB”. Voeg je motivatiebrief en CV in Word- of Pdf-formaat als bijlage toe aan de e-mail, met in de bestandsnaam je eigen voor- en achternaam.

De eerste gesprekken staan vooralsnog gepland op 11 november. Na deze eerste ronde wordt een aantal kandidaten uitgenodigd voor een tweede gesprek op 17 november. Afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19, worden de gesprekken mogelijk digitaal georganiseerd.

Voor meer informatie kijk op www.jobmbo.nl of www.stg-combo.nl. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Carlijn Wentink (bereikbaar maandag t/m donderdag tijdens kantooruren; c.wentink@stg-combo.nl of 030 79 00 905).

Jouw persoonlijke gegevens worden na afronding van de sollicitatieprocedure maximaal 6 maanden bewaard

combo

COMBO stichting

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief