Stichting NNID zet zich sinds 2013 in voor de emancipatie van intersekse personen en de acceptatie van seksediversiteit. Onze huidige beleidsmedewerker zet een mooie volgende carrièrestap. Daarom zoeken wij een nieuwe beleidsmedewerker Nationaal die directie en bestuur adviseert over de stellingname van NNID en een belangrijke rol speelt bij het onder de aandacht brengen van standpunten bij relevante organisaties en (overheids-)instanties.

We zijn de eerste Nederlandse non-gouvernementele organisatie (NGO) die zich richt op verbetering van de maatschappelijke positie van intersekse personen. Om dat doel te realiseren werken we nauw samen met Nederlandse organisaties die betrokken zijn bij het onderwerp intersekse, zoals onze alliantiepartners COC Nederland en Transgender Netwerk Nederland (TNN), en kennisorganisaties als Rutgers en Movisie. Ook werken we samen met andere door intersekse personen bestuurde intersekseorganisaties in zes werelddelen. Op dit moment werkt NNID met een fijn team van vier vaste medewerkers, een stagiair en een vrijwilliger.

Als beleidsmedewerker Nationaal ga je aan de slag met onderwerpen die van belang zijn voor intersekse personen, maar ook voor anderen. Je zult daarom samenwerken met andere organisaties die voor een deel aan dezelfde onderwerpen werken. Het is jouw taak om samen met de directeur ervoor te zorgen dat het onderwerp intersekse hierbij voldoende aandacht krijgt.

Onderwerpen die op dit moment veel aandacht vragen zijn bijvoorbeeld:

 • wetgeving voor het verbieden van non-consensuele, niet noodzakelijke medische behandelingen (nnmb’s) bij intersekse kinderen,
 • De Nederlandse Intersekseverklaring waarmee intersekse op de agenda van gemeenten wordt gezet,
 • voorbereidingen voor de Nederlandse verdragsrapportages bij de Verenigde Naties.

Wat ga je doen?

 • Je signaleert en analyseert relevante ontwikkelingen in de maatschappij, regering en politiek.
 • Je legt en onderhoudt contact met relevante personen, instanties en organisaties.
 • Je schrijft interne en externe documenten, rapportages en verslagen.
 • Je adviseert de directeur gevraagd en ongevraagd over relevante ontwikkelingen in de vorm van beleidsvoorstellen en standpuntbepalingen.
 • Je werkt samen met de directie bij het opstellen van strategische discussienota’s en standpuntnotities.
 • Je adviseert de directie over relevante contacten en de mogelijkheden voor kansrijke samenwerkingsrelaties en potentiële institutionele geldstromen.

Je rapporteert aan de directeur.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een opleiding op WO-niveau afgerond (of je hebt een aantoonbaar gelijkwaardig werk- en denkniveau); bij voorkeur heb je een voltooide universitaire master in de sociale wetenschappen of managementwetenschappen. Denk aan politicologie, genderstudies, bestuurskunde, etc.
 • Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands (C2-niveau) en Engels (C1-niveau). Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in andere moderne talen strekt tot aanbeveling.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met onder meer politieke ontwikkelingen, lhbti-emancipatie, en intersectionaliteit met emancipatie van andere gemarginaliseerde groepen.
 • Je hebt ervaring met beleidsbeïnvloeding.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met belangenbehartiging voor gemarginaliseerde groepen.
 • Relevante werkervaring binnen lhbti-organisaties is een pre.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, bent een teamspeler, flexibel en lhbti-sensitief.
 • Je kunt omgaan met soms korte deadlines, bent resultaatgericht en weet van aanpakken, je bent bereid om incidenteel op onregelmatige uren te werken en te reizen binnen Nederland.

Competenties (persoonlijke kwaliteiten)

 • Specifiek voor de functie Beleidsmedewerker gelden de competenties
  analyseren, durf, flexibiliteit, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, omgevingsbewustzijn, oordeelsvorming, organisatiesensitiviteit, visie.
 • In het algemeen gelden voor medewerkers van NNID de competenties
  contactgerichtheid, inlevingsvermogen, netwerken, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, samenwerken, stressbestendigheid, zelfontwikkeling.

Wat bieden wij?

 • Een gevarieerde, uitdagende en maatschappelijk relevante baan waarmee je direct bijdraagt aan de emancipatie van intersekse personen.
 • Een aanstelling van 32 uur (+/- 89% FTE) met een contract voor 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid en voldoende financiële middelen kan dit contract worden verlengd.
 • Salaris volgens functieschaal 9 van de CAO Sociaal Werk (€ 2.884 – € 4.252) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk. Je werkt met een Apple MacBook Pro en een Apple iPhone.
 • Werken in een fijn collegiaal team in een creatieve omgeving met veel ruimte voor professionele ontwikkeling.

Ben je geïnteresseerd?

NNID vindt diversiteit in de organisatie belangrijk. Als jij jezelf tot een ondervertegenwoordigde of gemarginaliseerde groep rekent, word je in het bijzonder uitgenodigd op deze oproep te reageren. Vanwege de doelstellingen van de organisatie wordt bij gelijke geschiktheid de voorkeur gegeven aan een intersekse persoon.

Als je interesse hebt in deze functie, download dan hier sollicitatieformulier (Word-bestand):

SOLLICITATIEFORMULIER

Gebruik a.u.b. alleen het sollicitatieformulier en stuur geen sollicitatiebrief, cv of foto mee. Als je toch andere documenten stuurt, worden deze niet gebruikt in de procedure. Stuur ook geen (kopieën) van diploma’s en certificaten – die willen we later in het proces natuurlijk wel graag zien. Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure, de functie of over NNID? Mail deze dan naar sollicitatie@nnid.nl.

Stuur je sollicitatie voor woensdag 1 december 2021, 23:59 uur naar sollicitatie@nnid.nl. De sollicitatiegesprekken zullen in Nijmegen plaatshebben tussen maandag 6 december en vrijdag 17 december.

NNID 2018 [Portrait payoff] [Zwart]-b2000px

Stichting NNID, Nederlandse organisatie voor seksediversiteit

Stichting NNID, Nederlandse organisatie voor seksediversiteit, zet zich sinds 2013 in voor de emancipatie van intersekse personen en de …

Staddijk 91
6537 TW Nijmegen
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief