Tipezananso is een speelplaats voor kinderen in het dorp Chembe, Malawi. Dit kleine vissersdorp ligt aan het meer van Malawi en is beter bekend als Cape Maclear. Bij Tipezananso kunnen kinderen echt kind zijn en leren ze omgaan met elkaar en hun omgeving. Het geheel bestaat uit een buitengedeelte met schommels, een glijbaan, wippen, een kleine draaimolen en andere speeltoestellen.Verder is er een grote overkapping waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met puzzels, spelletjes, lego, meccano en veel andere materialen die een grote educatieve waarde hebben.

De gedachte achter Tipezananso is, dat de kinderen op school eigenlijk alleen maar op traditionele wijze educatie genieten. In Afrika is dat vooral gebaseerd op herhaling en groepsgerichte instructie. Creativiteit en het stimuleren van oplossingsgerichtheid komt niet aan de orde. Bij Tipezananso wordt hierop ingezet, louter als aanvulling op het reguliere onderwijs.

Zet je in de voor de begeleiding van kinderen bij Tipezananso.

 

 

De kinderen komen na het schooltijd bij een van de scholen in Cape Maclear naar Tipezananso. Er zijn er altijd meer dan 50. Het is de enige plek in Cape Maclear, waar de kinderen met een verscheidenheid aan materialen met elkaar kunnen spelen. De visie van Tipezananso is, dat spelenderwijs belangrijke vaardigheden ten behoeve van het ontwikkeling van het leervermogen worden gestimuleerd.

Je kunt ’s middags, na schooltijd, meehelpen bij Tipezananso. Ontmoet Afrika biedt deze mogelijkheid aan in combinatie met het werken bij de Sinthana nursery school ’s morgens.

Zie voor meer informatie de opdrachtenbank op de website van Ontmoet Afrika: www.ontmoetafrika.nl. En/of schrijf een email naar info@ontmoetafrika.nl

Ontmoet-Afrika2

Ontmoet Afrika

Duurzaam vrijwilligerswerk en stage bij de lokale bevolking in Afrika Heeft Afrika je altijd al getrokken en wil je daar echt zij-aan-zij …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief