Steeds meer (jonge) gezinnen in Nederland leven in armoede. De kinderen van deze gezinnen zien elke zomer hun vriendjes en vriendinnetjes op vakantie gaan, terwijl zij zelf thuis moeten blijven. Er is ook geen geld voor uitstapjes naar het zwembad of een pretpark. Dan is zes weken zomervakantie heel erg lang! En terug op school hebben zij geen mooi vakantieverhaal.

Je kunt als vrijwilliger helpen een vakantieweek te organiseren voor deze gezinnen, waarin ontmoeting, ontspanning en verbinding centraal staan. De gezinnen die een week met elkaar op vakantie gaan, komen uit dezelfde gemeente, zodat zij ook na de vakantie contact kunnen houden.

Wil jij aan de slag om deze gezinnen een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Dan:

  • beschik je over inlevingsvermogen ten aanzien van de doelgroep,
  • ben je servicegericht,
  • sta je stevig in je schoenen,
  • en ben je flexibel

De vakantieweek duurt 8 dagen (7 nachten). Als vrijwilliger ben je er van vrijdag tot vrijdag aaneengesloten.

Er worden in de zomer op twee locaties in Nederland meerdere vakantieweken georganiseerd waarbij jij als vrijwilliger kunt helpen.

Werk
Je kunt gaan werken als begeleider of animator.

Als begeleider zorg je ervoor dat ouders en kinderen zich op hun gemak voelen en zich heerlijk vermaken. Samen met één of twee andere begeleiders organiseer je de maaltijden, die kant en klaar op de accommodatie worden geleverd, begeleid je bij uitstapjes en bied je een luisterend oor.

Als animator zorg jij ervoor dat de kinderen een fantastische week ervaren. Vol met leuke – door jou verzonnen – (creatieve) opdrachten en spelletjes. Neem hen mee op avontuur door de bossen. Laat ze knutselen met gevonden voorwerpen uit de natuur. Dans, lach en speel!

Accommodatie
Afhankelijk van de locatie van de vakantieweek is dit een bungalow of een groepshuis.

Meer info? Klik dan hier.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land beter leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met meer dan 70 kleinschalige projecten in het binnen- en buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Goed om te weten: we bestaan al meer dan 60 jaar, én we zijn een CBF erkend Goed Doel.

Meer informatie over IBO-Nederland
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze vrijwilligersprojecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
email: info@ibo-nederland.org
tel. 024 3226074

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert en ondersteunt projecten ten behoeve van mensen die hulp nodig hebben. Door de samenwerking tussen vrijwilligers …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief