Schermafbeelding-2021-03-23-om-13.25.36-2.png

Met ervaring in duurzame handelsketens en/of kinder- en vrouwenrechten

Amsterdam, 36 uur per week. Start: z.s.m.  

Werken bij Avance Impact betekent bijdragen aan een duurzamere wereld! Denken én doen, dat is ons motto. Steeds meer goede doelen organisaties, impact financiers, (sociale) bedrijven en overheden zetten zich in om impact te meten, managen en maximaliseren.

Dat merken we bij Avance Impact ook en daarom breiden wij ons team graag uit met een praktijkgerichte impact onderzoeker met ervaring in ontwikkelingssamenwerking!

Wat we te bieden hebben?

 • Een kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren door organisaties met een missie te helpen hun impact zichtbaar en zo groot mogelijk te maken.
 • Werken aan impact adviestrajecten en onderzoek in verschillende sectoren en voor verschillende soorten opdrachtgevers; van duurzame handelsketens en kinderrechten internationaal tot arbeidsparticipatie & welzijn in Nederland.
 • Een dynamische en resultaatgerichte omgeving in een team met zeer gemotiveerde collega’s en diverse groeimogelijkheden.
 • Een inspirerende werkplek in een prachtig oud pakhuis aan het Barentszplein in Amsterdam. Maar ook (na corona) de mogelijkheid om vanuit huis te werken en af en toe te reizen voor veldonderzoek.

Onze missie! 

Sinds 2009 ondersteunt Avance organisaties met impact ambities. We geven strategisch advies, helpen bij onderzoeken en trainen en leiden impactmanagers op met als doel: vergroten van sociale, economische en ecologische impact. Wij zijn niet van de wollige rapporten en vinden inspirerende communicatie en vormgeving belangrijk.

Onze drie belangrijkste diensten zijn:

 1. Impact strategieën ontwikkelen
 2. Impactmetingen en – evaluaties uitvoeren
 3. Impactmanagementsystemen of PMEL-systemen opzetten

Meer informatie over Avance Impact en onze dienstverlening kun je vinden op www.avance-impact.nl

Meedoen?

Ons portfolio groeit en daarom zijn wij op zoek naar een ambitieuze consultant voor ons team.

We zoeken een collega met 5 tot 7 jaar werkervaring met praktijkgericht onderzoek, monitoring en evaluatie binnen ontwikkelingssamenwerking: jij kent de dynamiek en complexiteit waarin OS-organisaties onderzoek moeten doen. Maar je wilt je kennis en kunde ook inzetten bij organisaties met een impactdoel in Nederland.

Ben jij onze nieuwe collega, dan zijn dit de activiteiten waar je aan gaat werken:

Onderzoek en advies:

 • Evaluaties en impactonderzoek ontwerpen en uitvoeren (verandertheorieën en opzet voor impactmetingen ontwikkelen, dataverzameling coördineren, literatuurstudies uitvoeren etc.) Met name voor OS-organisaties in Nederland, met af en toe reizen voor veldonderzoek.
 • Monitoringsraamwerken ontwikkelen en helpen implementeren bij organisaties.
 • Scherpe en aansprekende rapportages schrijven en adviseren over vervolgstappen.

Andere taken:

 • Acquisitiegesprekken voeren, presentaties geven en voorstellen ontwikkelen.
 • Trainingen ontwikkelen en faciliteren; presentaties over impact meten en vergroten.
 • Kennisproducten ontwikkelen; zoals modellen, manuals en toolkits.

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je hebt een master behaald in international development studies of andere social sciences.
 • Je hebt 5 tot 7 jaar relevante werkervaring (opzetten en uitvoeren van – mixed methods- onderzoek, evaluaties, MEL systemen). Internationale werkervaring is een pré.
 • Je hebt (must have) werk ervaring in een of meer van de volgende thema’s; duurzame handel, kinderrechten/vrouwenrechten, civic space.
 • Ervaring met projectmatig werken is echt nodig. Je vindt het leuk om aan meerdere opdrachten tegelijkertijd te werken.
 • Je bent goed in staat om relaties op- en uit te bouwen; je denkt mee met de opdrachtgever en kunt creatieve oplossingen bedenken.
 • Je kunt goed luisteren, doorvragen en schakelen op verschillende niveaus: van praktisch (indicatoren zoeken, tools uitwerken), naar conceptueel (verandertheorie uitwerken, advies over onderzoek).
 • Je bent verbaal sterk, vindt het leuk om voor groepen te staan, sessies en meetings te faciliteren en deelt graag je mening of visie.
 • Je vindt schrijven leuk en je bent in staat complexe resultaten toch helder en aansprekend op papier te krijgen.
 • Je hebt uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Kennis van Frans is mooi meegenomen.

Word je hier blij van?

Ben je enthousiast geworden om ons team aan te vullen met jouw kwaliteiten en kennis? Voldoe je aan de gevraagde kwalificaties? Laat ons weten wie je bent en reageer voor 16 april 2021 via dit formulier.

Bij specifieke vragen kun je een mailtje sturen naar: recruitment@avance-impact.nl.

avance

Avance

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief