Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken daarom collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 250.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 50  vrijwilligers.

Voor het Human Rights Capacity-Building Programme (HURICAP) van de afdeling Mensenrechtenbeleid zoeken wij een:

Assistent(e) Communicatie (vrijwilligersfunctie)

De afdeling

De afdeling Mensenrechtenbeleid is verantwoordelijk voor een aantal strategische landenprogramma’s en thematische programma’s. Het Human Rights Capacity-Building Programme (HURICAP) richt zich op training en ondersteuning van mensenrechtenactivisten en –organisaties in Afrika en het Midden Oosten. Naast projecten in zo’n 11 verschillende landen worden ook handboeken en trainingsmateriaal gepubliceerd. Het programma wordt uitgevoerd door een team van 7 medewerkers.

De werkzaamheden

  • Het schrijven en redigeren van verschillende (web)teksten in het Nederlands en Engels (en mogelijk ook het Frans) in samenwerking met AINL/HURICAP en het webteam van Amnesty International Nederland (AINL);
  • Updaten en bijhouden van de HURICAP Facebook pagina;
  • Beheren en coördineren van de HURICAP inbox;
  • Bijdragen aan de ontwikkeling en het updaten van een online platform voor HURICAP’s trainers’ pool (trainers bevinden zich voornamelijk in Afrika; in de toekomst ook in het Midden Oosten); dit betreft o.a. het organiseren en uploaden van relevant trainingsmateriaal, redigeren van korte tekstjes over HURICAP en andere relevante zaken, en het communiceren met trainers over hun profielen en bijdragen;
  • Helpen bij de organisatie van online webinars;
  • Redactie-werk van materiaal voor online training modules;
  • Bijspringen waar nodig en mogelijk – bijv. bij de organisatie van trainingen, etc.

Je profiel

Je hebt minimaal HBO-niveau, bij voorkeur in de richting van Communicatie en/of Internationale Betrekkingen. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, en kunt je goed schriftelijk uitdrukken in zowel het Nederlands als Engels en bij voorkeur ook in het Frans en/of Arabisch. Je bent accuraat, creatief, en houdt van dingen organiseren. Je kunt zelfstandig werken, maar vindt samenwerking ook belangrijk. Je hebt interesse in en mogelijk enige ervaring met het werken in een internationale omgeving, met NGO’s. Tot slot heb je natuurlijk affiniteit met het werk en de doelstellingen van Amnesty International.

We blijven werken aan een organisatie waar alle talenten zich thuis voelen. Voor een diverse samenstelling van ons team zijn we in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een multiculturele achtergrond.

Beschikbaarheid

Je bent beschikbaar voor minimaal 8 uur per week. Je wilt je bovendien aan de functie committeren voor een periode van 6 maanden. Dat is een flinke investering, maar wel noodzakelijk om een goede bijdrage te kunnen leveren aan ons werk. Het helpt je ook het maximale uit je ervaring bij ons team te halen. Beoogde startdatum voor de functie is 1 september 2021.

Wat biedt Amnesty International  

Een zinvolle en leerzame functie met goede begeleiding in een prettige werksfeer op het kantoor in Amsterdam. Alle regelingen voor vrijwilligers zijn vastgelegd in het Vrijwilligershandboek voor het Landelijk Secretariaat, zoals de reiskostenvergoeding, een WA/Ongevallen verzekering, en een gratis lunch op kantoor. Het werken op kantoor zal uiteraard afhangen van de geldende corona-maatregelen .

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim de Regt via w.deregt@amnesty.nl (Senior Programme Officer bij Amnesty International Nederland).

Solliciteren

Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 11 juli as.  Je kunt gebruik maken van het sollicitatieformulier op de website van Amnesty (https://www.amnesty.nl/werken-bij-amnesty/assistente-communicatie-human-rights-capacity-building-programme-huricap) . De brief kan worden gericht aan Gerrie Breukers, Teamleider Huricap.

 

amnesty1600x1200

Amnesty International

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief