Red een Kind (Help a Child) is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Dat doen we door kwetsbare gemeenschappen te versterken, zodat zij hun leefomstandigheden en kansen zélf duurzaam kunnen verbeteren. Red een Kind werkt in gebieden waar veel armoede is en op plekken waar een ramp of (dreigend) conflict kinderen en gezinnen extra kwetsbaar maakt. We werken samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties. Red een Kind werkt in India, Kenia, Malawi, Burundi, Rwanda, DRC, Oeganda en Zuid-Soedan.

Red een Kind heeft als speerpunt om kinderen in noodsituaties en in armoede te ondersteunen samen met hun families en gemeenschap. Red een Kind heeft drie expertise gebieden gedefinieerd; Child Protection, Early Childhood Development en Youth & Work. Dit zijn expertise gebieden waarop Red een Kind veel kennis in huis heeft, onze programmas extra sterk mee willen maken en waarmee we ons positioneren als kindgerichte expertiseorganisatie. De eerste twee expertise gebieden zijn beide gefocust op (jonge) kindontwikkeling. Binnen Red een Kind is er een expert die beide expertise gebieden beheert. Om samen met haar Child Protection en Early Childhood Development verder vorm te geven zoeken we een:

Advisor Child Development

(Zwolle, 28-36 uur)

Jouw takenpakket:

 • Je werkt in deze functie samen met je collega’s bij Red een Kind en die van de landenkantoren, waar ook experts werken op Child Protection en Early Childhood Development
 • Je werkt samen met een ervaren expert in Nederland op Child Protection en Early Childhood Development en verdeelt samen taken en specifieke expertises
 • Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het doorontwikkelen en uitrollen van het beleid omtrent Child Protection en/of Early Childhood Development. Je onderhoudt een goede band met experts in de landen en zorgt voor kruisbestuiving en inspiratie.
 • Je bent in deze functie bezig met het doorontwikkelen en opschalen van projectconcepten binnen Child Protection en/of Early Childhood Development, zoals Parenting modules, psychosociale zorgmodules voor kinderen of ECD Model centres. Je werkt hierbij samen met externe onderzoekspartners.
 • Je draagt bij aan het schrijven van fondsenaanvragen op het gebied van Child Protection en/of Early Childhood Development
 • Je fungeert als grant manager van grote projecten met Child Protection en/of Early Childhood Development elementen
 • Je draagt bij aan de internationale visibility en lobby & advocacy op deze thema’s.
 • Je vertegenwoordigd Red een Kind in relevante netwerkbijeenkomsten op deze thema’s.

Voorwaarden voor succes

 • Je hebt een relevante opleiding op WO-niveau, bijvoorbeeld in Pedagogiek, Psychologie of International Development.
 • Je hebt aantoonbare veldervaring in noodhulp of ontwikkelingsprojecten met Child Protection en/of Early Childhood Development in het buitenland, en kan die veldervaring vertalen naar beleid.
 • Je hebt een ondernemende instelling en ziet snel mogelijkheden.
 • Je bent resultaatgericht, kwaliteitsgericht en gedreven.
 • Je neemt in je werk zelf initiatief en je kunt goed plannen en coördineren.

Minstens zo belangrijk vinden wij dat je graag bij een christelijke organisatie werkt die het helpen van kinderen in armoede als doelstelling heeft. Je kunt je daarom goed inleven in onze achterban.

 Wil jij je talenten inzetten?

Red een Kind bied je een inspirerende en dynamische werkomgeving. Net als onze andere medewerkers leef en werk je vanuit het christelijke geloof. Je mag rekenen op een professionele, prettige samenwerkingsgerichte werksfeer en deskundige collega’s. Er is veel ruimte voor initiatief en innovatie. Red een Kind volgt de cao Sociaal Werk.

Interesse en sollicitatie

Spreekt deze nieuwe uitdagende functie je aan en herken jij je in het profiel? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. In je cv en motivatiebrief weet je ons te overtuigen van je professionaliteit en geschiktheid voor de functie. Je kunt uiterlijk 23 juni 2021 solliciteren via deze link: https://cvselection.net/advisor-child-development. Heb je nog vragen over deze functie, dan kun je contact opnemen met Liesbeth Speelman, advisor (Early) Childhood Development (06-83595544) of Geert de Jonge, Manager Expertise & Development (06-54698418).

 Red een Kind verwacht van haar medewerkers dat zij zich integer gedragen en zorgvuldig rekening houden met de rechten en belangen van anderen. Het opvragen van referenties (volgens SCHR) maakt onderdeel uit van de procedure. Bij aanname vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag en vragen we je ons integriteitsbeleid te ondertekenen.

Wij nemen deel aan het SCHR. Meer informatie daarover: SCHR Misconduct Disclosure Scheme.

 

redeenkind_400px

Red een Kind

George Stephensonstraat 11
8013 NL Zwolle
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief