Kinderpostzegels-200.jpg

 

 

 

 

 

 

HOOFD BEDRIJFSVOERING / LID MT

Kinderpostzegels, je kent ze vast wel. Misschien heb je ze zelf nog wel verkocht! Tijdens de unieke Kinderpostzegelactie in september zetten duizenden schoolkinderen zich in voor kinderen in binnen- en buitenland die hulp nodig hebben. We geven kwetsbare kinderen kansen op een fijne ontwikkeling. Dit doen wij in programma’s en projecten. Samen met kinderen, volwassenen en organisaties die onze visie delen.

Voor kinderen, door kinderen

Onder het motto ‘voor kinderen, door kinderen’ brengen wij daadkracht, kennis en ervaring, geld, actie en support bijeen voor kinderen die struikelblokken tegenkomen in hun ontwikkeling.

Stichting Kinderpostzegels heeft haar activiteiten ten aanzien van bedrijfsvoering recentelijk gecombineerd in een nieuw team. Daarmee is er ruimte ontstaan voor een

HOOFD BEDRIJFSVOERING || 32 UUR PER WEEK

Als lid van het MT geef jij samen met de afdeling Bedrijfsvoering (ongeveer 7 FTE) opvolging aan de koers die we als organisatie willen inzetten. Je draagt zorg voor de operationele zaken en bent daadkrachtig. Je bent een stevige inhoudelijke gesprekspartner als het gaat om strategische onderwerpen en ontwikkelingen. Om dit te realiseren draag je zorg voor heldere (financiële) managementinformatie waarop gestuurd kan worden.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoeringsprocessen (financiën en project control, informatievoorziening en ICT, personeelszaken, risicomanagement en facilitair in brede zin), de onderlinge samenhang en de aansluiting daarvan op het primaire proces. Je onderhoudt relaties met externe partners en geeft uitvoering aan het beleid t.a.v. treasury. Je zorgt voor continuïteit en kwaliteit in de bedrijfsvoering en ontwikkelt de organisatie verder door. Kortom, een stevige verantwoordelijkheid, die niet alleen over processen en systemen gaat, maar vooral ook betrekking heeft op gedrag en cultuur binnen de organisatie. Daarbij heb je als betrokken manager aandacht voor de talenten en ontwikkeling van jouw medewerkers en faciliteer je een werkomgeving waarin vanuit vertrouwen wordt gewerkt. Je kijkt, als lid van het MT, verder dan de afdeling. Je voelt je betrokken bij de doelstellingen van Stichting Kinderpostzegels, springt bij waar nodig en denkt vanuit het brede doel.

Gevraagde kennis en ervaring

  • Minimaal een afgeronde studie (HBO+) in de richting van bedrijfskunde, financiën of informatievoorziening;
  • Ervaren manager met bewezen brede verantwoordelijkheden;
  • Aantoonbare ruime ervaring met financiën en informatievoorziening / ICT;
  • Ervaring met het aansturen van professionals op basis van resultaten, bv. ervaring in senior functies en/of gewend om mensen te coachen en te begeleiden;
  • Ervaring en ambitie in het bieden van continue kwaliteit met de drive om continue verbeteringen te realiseren;
  • Resultaatgericht, ondernemend, daadkrachtig, analytisch sterk, communicatief sterk en besluitvaardig;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

Bij Stichting Kinderpostzegels kom je te werken in een informele en open werkomgeving waar met veel passie en toewijding wordt gewerkt. Deze betrokkenheid staat ook bij jou voorop. Daarnaast kom je te werken in een brede functie, waarbij voldoende ruimte en mogelijkheden zijn voor ontwikkeling en ontplooiing. Uiteraard staan er passende arbeidsvoorwaarden tegenover. Het betreft een aanstelling voor 32 uur per week, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren bestaat daarna de mogelijkheid tot een vast dienstverband. De functie van hoofd bedrijfsvoering is ingeschaald in schaal 13 van de cao Jeugdzorg. De standplaats voor deze functie is Leiden.

Procedure

Je kunt alleen solliciteren via ons online sollicitatieformulier. Kandidaten die worden geselecteerd voor de tweede gespreksronde krijgen een online assessment aangeboden. Het resultaat van dit assessment wordt als input gebruikt voor het tweede gesprek, waarbij je ook een casus presenteert. Het kunnen overleggen van minimaal twee referenties en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maken tevens onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.

Meer weten of solliciteren?

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Timo Schrama, interim hoofd bedrijfsvoering, via Timo@kinderpostzegels.nl.

Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Kim van Leeuwen, HR Adviseur, via hr@kinderpostzegels.nl.

Interesse

Herken jij je in dit profiel en voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je jouw belangstelling kenbaar maken door te solliciteren via ons online sollicitatieformulier. Doe dit uiterlijk vrijdag 30 oktober 2020. De eerste gesprekronde zal via videobellen plaatsvinden en wordt gepland in de week van 9 november. De tweede gespreksronde vindt plaats bij ons op kantoor en wordt gepland op maandag middag 16 november of donderdag middag 19 november.

Duurzame Vacaturebank

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief