Unieke foto's: Afrikaanse president geeft zijn opvolger een rondleiding

06-01-2017 Bron: OneWorld
Links: aankomend president Nana Akufo-Addo. Rechts: John Mahama. Foto: team Nana Akufo-Addo
'Afrikaanse leiders zijn allemaal hetzelfde. Ze blijven eeuwig zitten. Kijk nu maar weer naar Gambia!' Het was het veelgehoorde mantra in de nieuwsmedia de afgelopen tijd. Maar terwijl de crisis in het dwergstaatje Gambia breed wordt uitgemeten, horen we in Nederland bijna niks over Ghana, Afrika's lichtend voorbeeld sinds het zich in 1957 als eerste onder het kolonialisme wist uit te worstelen. In deze bijzondere fotoreportage zien we de verslagen president John Mahama die zijn opvolger Nana Akufo-Addo, die morgen wordt ingezworen, de weg wijst in het presidentieel kantoor Flagstaff house in Accra.
Actueel – 

John Mahama (in gekleurd shirt) met Nana Akufo-Addo, in het wit gekleed, in Flagstaff house. Foto's vrijgegeven door de entourage van de nieuwe president, die op zaterdag 7 januari wordt ingezworden. 

Nana Akufo-Addo maakt kennis met het personeel van Flagstaff house. 

 

De verkiezingen in Ghana werden gehouden op 7 december 2016. Na een nek aan nek race en drie dagen stemmen tellen werd de winst van Akufo-Addo pas op zaterdag 10 december bekend gemaakt. Ondanks de felle verkiezingsstrijd die eraan voorafging legde verliezend president John Mahama, aan de macht sinds 2012, zich direct bij de uitslag neer en feliciteerde Akufo-Addo. Ghana blijft hiermee het goede voorbeeld geven voor de rest van het continent. 

Arne Doornebal

Arne Doornebal is Afrika-journalist. 

Lees meer van deze auteur >

Reacties