Unicef shockeert met stervende smurfen

13-10-2005
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

Unicef wil met het filmpje aandacht vragen voor het lot van kinderen in oorlogsgebieden. De campagne moet Belgen de portemonnee laten trekken voor hulp aan voormalige kindsoldaten in Burundi, Congo en Sudan. In de burgeroorlogen in deze landen zijn kinderen geronseld en ontvoerd om te vechten. Kindsoldaten die het lukt hun leger te verlaten, zijn getraumatiseerd en hebben vaak geen thuisbasis meer om naar terug te keren.
 
'Het is niet de gewoonte van Unicef België om te willen shockeren. Nochtans, deze keer, geconfronteerd met de gevolgen van oorlog voor kinderen, hebben we niet getwijfeld om het volwassen publiek te raken in hun herinneringen uit hun kindertijd', verklaart de kinderrechtenorganisatie op haar website.

Het spotje zal in Nederland niet te zien zijn. Volgens woordvoerder Martin de Beer van Unicef Nederland past het spotje niet in de lijn van campagnevoeren van Unicef Nederland. 'Over het algemeen kiezen wij voor een wat gematigder aanpak. Maar het is ze wel gelukt aandacht te trekken, en daar zijn we blij mee.'


Fragment filmpje bij VRT

Unicef Nederland persbericht

Reacties