TV-Serie rond vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis

20-04-2001
Door: OneWorld Redactie
Bron: Rode Kruis

Deze serie van vijf afleveringen draait om het werk van de vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis. Mensen die er zíjn voor een ander, belangeloos en onvoorwaardelijk, altijd en overal. Helden dus, die hun tijd, aandacht en energie aan kwetsbare mensen in onze samenleving geven.

Bijzondere band
"Helden van deze Tijd" kijkt mee over de schouder van vrijwilligers en volgt hen tijdens hun bezigheden. Het toont de bijzondere band die daarbij ontstaat tussen hulpvrager en hulpgever, en laat zien hoe divers vrijwilligerswerk eigenlijk is.

Vrijwilligers bij het Rode Kruis verlenen eerste hulp bij popconcerten, bieden steun en verzorging aan ernstig zieke kinderen in het opvangtehuis Mappa Mondo, geven gehandicapten een mogelijkheid om onder begeleiding vakantie te vieren op het vakantieschip Henry Dunant en serveren aan dak- en thuislozen een warme maaltijd in de bikbus.
Indringend beeld
In "Helden van deze Tijd" wordt een aantal van deze vrijwilligers wekelijks gevolgd. De serie van vijf afleveringen geeft een indringend beeld van het bijzondere werk dat zij verrichten en de emoties die dit werk met zich meebrengt. Vaak emoties van geluk en steun, maar soms ook gevoelens van verdriet en verlies. De serie laat zien dat vrijwilligerswerk boeiend en leerzaam is, en dat iedereen het kan: jong, oud, man, vrouw, Nederlander, medelander, onervaren of doorgewinterd. Vrijwilligerswerk is weggelegd voor iedereen.

"Helden van deze Tijd" wordt vanaf zaterdag 28 april 2001 wekelijks om 21.25 uur uitgezonden door de AVRO via Nederland 1.

Kijkt u ook?

Uitzendschema

Zaterdag 28 april 21.25 - 21.55 Nederland 1 AVRO
Zaterdag 5 mei 21.25 - 21.55 Nederland 1 AVRO
Zaterdag 12 mei 21.25 - 21.55 Nederland 1 AVRO
Zaterdag 19 mei 21.25 - 21.55 Nederland 1 AVRO
Zaterdag 26 mei 21.25 - 21.55 Nederland 1 AVRO

Meer informatie kunt u vinden op de Rode Kruis website

Reacties