Chinees zonder vlees (of nummers op het menu)

Chinees zonder vlees (of nummers op het menu)

Toen Kamwoj Man het Chinese restaurant van haar ouders overnam, haalde ze het vlees én de typische nummertjes van het menu. Haar ouders schrokken, maar het bleek een goede ingreep. ‘Je kunt wél twee dagen per week dicht en groente een hoofdrol geven.’ Kamwoj Man...
Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Foodfotograaf Jason Tjon Affo gebruikt zijn plantaardige recepten om onderwerpen bespreekbaar te maken waar veel mensen liever niet over praten, zoals mentale en seksuele gezondheid. “Mijn band met eten is nu heilzaam, dat was voorheen wel anders”, vertelt Jason Tjon...
‘Tokologische’ veggierolls: groenten in een nieuw jasje

‘Tokologische’ veggierolls: groenten in een nieuw jasje

Eten is niet alleen lekker, het zegt ook iets over hoe we de wereld zien. Manuela Goncalves Tavares steekt traditionele gerechten uit Caribische en Afrikaanse keukens in een nieuw jasje. ‘In mijn eerste restaurant vroegen mensen me vol verbazing wat een zoete...
Deze ‘rebelse’ quiche is een vegan verrassing

Deze ‘rebelse’ quiche is een vegan verrassing

‘Vreselijk’, vond Loes Kolsters het: na haar scheiding bracht ze soms weken door zonder haar kinderen, alleen aan tafel. Dus besloot ze dorpsgenoten uit te nodigen. ‘Varkensboeren en milieuactivisten, aan mijn tafel kletst iedereen met elkaar.’ Loes...