‘Topbijeenkomsten kunnen wel in Senegal’

14-08-2001
Door: OneWorld Redactie
Bron: onzeWereld/OneWorld

Tijdens een persconferentie in de hoofdstad Dakar zei president Abdoulaye Wade dat wat hem betreft de FAO naar Dakar verhuist. En ook de Wereldbank en andere ontwikkelingsinstituties, die als gevolg van massale protesten hun bijeenkomsten inkorten danwel naar cyberspace verhuizen, zijn welkom.

Dakar is gesuggereerd als alternatief voor Rome. De Italiaanse regering liet vorige week weten twijfels te hebben de Voedseltop in de hoofdstad te organiseren. De naweeën van Genua zijn nog voelbaar in de Italiaanse politiek.

De Senegalese president zei blij te zijn dat er weer eens wordt gedacht een top in Afrika te houden. Senegal is geïnteresseerd omdat ‘de FAO een institutie is die voor ontwikkelingslanden werkt’ en wier ‘doelen samenvallen met de behoeftes van ontwikkelingslanden,’ aldus Wade.

Voordat Dakar de FAO-top kan ontvangen, moet er wat aan de huisvesting en veiligheid worden gedaan. Zo zouden er boten moeten komen om een aantal deelnemers in onder te brengen. En, voegde Wade eraan toe: ‘Ondanks dat de veiligheidsrisico’s voor toppen als deze in ontwikkelingslanden minimaal zijn, moeten er toch enkele maatregelen worden genomen.’

Italië is bereid om voor de kosten op te draaien, die een verhuizing van de top met zich meebrengt.

Zie ook: FAO gaat door met voorbereidingen Wereldvoedseltop
Wereldvoedsel- en landbouworganisatie

Reacties