Koken op je eigen groenafval

05-06-2016
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

Closing the loops, De Biogasboot

Closing the loops, De BiogasbootClosing the loops, De Biogasboot
In Amsterdam wordt op dit moment de allereerste biogasboot ter wereld gebouwd. Joey Hodde (24) van Café de Ceuvel is een van de initiatiefnemers en legt uit hoe dat precies werkt, koken op voedselresten die gisteren zijn weggegooid. ‘Als je op de juiste manier met afval omgaat, is het helemaal geen afval.’
Video – 

Volgens het Voedingscentrum wordt 20 tot 35 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt door de productie van voedsel. Het wereldvoedselsysteem is daarmee een van de grootste bronnen van klimaatverandering. Dat kan anders vinden ze bij Café de Ceuvel. Reporter Niki Boomkens ging voor OneWorld op onderzoek uit.

Lees hier meer over de missie van Café de Ceuvel en over de verhalen achter het voedsel op je bord. 

Reacties