Mens

Interview – Verandering teweegbrengen in de wereld kan met ondernemen. Prasanna Colluru, een DJ100, brengt duurzaamheid en maatschappelijke verandering samen.
Marjolein Shiamatey
Interview – 100 jonge mensen zijn geselecteerd voor DJ100, omdat ze zich inzetten voor een duurzame toekomst. Marjolein Shiamatey deelt haar bijzondere projecten.
Tibbe
Interview – Tibbe van den Nieuwenhuijzen( 22) is Nederlandse jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. Hoe doe je dat, de stem van jongeren vertegenwoordigen?
Actueel – Morgen, op 29 april, wordt wereldwijd de People's Climate March gehouden. Zo ook in Amsterdam.
Deelnemer Mortiz Erbinger poseert met zijn kentekenplaat
Reportage – De actiegroep ‘We Gaan Ze Halen’ wil staatssecretaris Dijkhoff helpen om vluchtelingen op te vangen. De beloofde aantallen moeten worden gehaald.
OneWorld sprak met Natascha Jacobsz van This Is Africa
Beeldvorming van Afrika
Interview – Korte metten maken met de Afrikaanse clichés. OneWorld sprak met Natascha Jacobsz over beeldvorming en een jonge, ongeduldige Afrikaanse generatie
Markt in Iran
Jongeren in Iran
Reportage – Je bent jong en je wilt wat. Feesten, dansen en alcohol drinken bijvoorbeeld. In Iran werkt het net even anders.
Trotse bewoners vertellen over Amsterdam Zuidoost de Bijlmer
Blog – Jonge, trotse bewoners vertellen over hun stadsdeel.
Jaap Grolleman Vandebron
Toekomstdenker
Blog – Reclame maken voor kiloknallers of tegen voedselverspilling? Jaap Grolleman (26) schrijft over zijn zoektocht naar wat hij nu echt belangrijk vindt.
Girls in Progress
Event – Maandagavond organiseren we het programma Girls in Progress. Met deze 5 verhalen van ondernemende jonge vrouwen kom je alvast in de stemming!
Rugzakken van rubberboten
Toekomstdenker
Video – Textielstudente Floor Nagler (24) uit Amsterdam bedacht een handige oplossing voor de berg rubberboten op Lesbos: rugzakken.
TedX Live
Live meekijken
Actueel – Kijk live mee met het TEDxAUCollege event Turn the Tides, waar changemakers hun oplossingen voor actuele problemen delen.
Eerlijke kleding
Interview – ""Er wordt wel altijd op gehamerd dat een kledingmerk transparant moet zijn maar een fabriek kan dat zelf ook.”
DJ100 zoektocht 2016 is van start
DJ100 verkiezing
Achtergrond – Hoe bemachtig je een plekje in de lijst met de meest duurzame jongeren van Nederland?
Djily Bagdad
Rap met een boodschap
Interview – Senegalese rap met een politieke boodschap: "Ik heb er genoeg van!"
Parijs: klimaatboodschap in beeld
Klimaattop
Blog – Kayin Venner (22) en Patricia Lemmens (26) gingen bewapend met pen en papier op pad in Parijs met de vraag: 'Wat is jouw klimaatboodschap?'
Fiets project Johannesburg
Onderzoek – TU Delft zet fors in op onderzoek in ontwikkelingslanden. Masterstudentes Tessa Leferink en Ilse Galama van de TU Delft kregen de kans van hun leven in Zuid-Afrika. Ze deden mee aan een Transport challenge, en wonnen de prijs uit handen van premier Rutte. Keynote speaker van het TU Delft Global Initiative Noha El-Ghobashy van Engineering 4 Change kent de do's en don'ts in ontwikkelingslanden.
Toekomstdenker
Interview – Eddie Ndopu (24) is zwart, homoseksueel én lichamelijk beperkt. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is dat jongeren opkomen voor hun rechten.
Bewoners van Zororai
Interview – Deze jongen zet ex-dakloze ouderen in Afrika aan het sporten.
Tres Hombres sailing at the Atlantic Ocean to load her cargo of chocolate rum and melasse in the Crarib - pic Fairtransport
schoon transport
Interview – Negentig procent van alle goederen wordt per CO2-uitstotend vrachtschip vervoerd. Daarom moet de transportsector op de schop, vindt zeilende kapitein Jorne Langelaan.
Landbouwadviseur Michael Mulunga (26) droomt van een zelfvoorzienend Namibië.
Interviewserie Building Bridges
Interview – Landbouw moet sexy worden, vindt pluimveehouder Michael Mulunga (26). "Als meer jongeren in de landbouw werken wordt Namibië minder afhankelijk van Zuid-Afrika."
De seropositieve Phindile Sithole-Spong is een van de bekendste hiv/aidsactivisten in Zuid-Afrika.
hiv/aids
Interview – De seropositieve Phindile Sithole-Spong is een van de bekendste hiv/aidsactivisten in Zuid-Afrika. Ze bestrijdt de taboes rond haar ziekte door zo open mogelijk te zijn over haar (liefdes)leven.
The Messenger Band, met in het midden Vun Em. Foto: Kristof Vadino
activisme
Reportage – De vrouwen van The Messenger Band zingen over arbeidersrechten en privatisering. "Wij zijn de enige band die zich echt inzet voor de maatschappij."
Marina Diboma, projectmanager bij de Netherlands-African Business Council
Toekomst van afrika
Interview – Zwak en hulpbehoevend? Het is tijd voor een ander beeld van Afrika vindt de 32-jarige Marina Diboma: "Ik zie Afrika als een zee van mogelijkheden"
Loukman Tidjani (30) strijdt in Benin voor seksuele voorlichting
Interviewserie Building Bridges
Interview – Jongeren weten te weinig over seksualiteit, vindt de Beninse jongerenwerker Loukman Tidjani (30). Met soa's en ongewenste zwangerschappen als gevolg.
Abonneren op