Al Gore betrekt Millennials bij klimaatverandering

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Vandaag vindt in New York de VN-klimaattop plaats. Al Gore spoort jongeren aan om actie te eisen van hun leiders. Zijn organisatie Climate Reality Project lanceerde in de aanloop naar de klimaattop het initiatief ‘Why? Why Not?’. Daarmee daagt hij jongeren wereldwijd uit om hun leiders in een online video vragen te stellen over klimaatverandering.

In een interview met USA Today vertelt Gore: “De klimaatcrisis is de grootste uitdaging die we ooit hebben meegemaakt. We zien nu al de gevolgen over de hele wereld: sterkere stormen, overstromingen en modderstromen, langere droogtes, warmere temperaturen, het verspreiden van tropische ziekten, smeltend ijs en de stijgende zeespiegel. Jongeren hebben het meest op het spel staan en jonge mensen zijn altijd in de voorhoede geweest van grote sociale bewegingen. Het is dus van cruciaal belang dat we de jeugd van vandaag betrekken in de strijd tegen de klimaatcrisis.”

Hij vervolgt: “De huidige jonge generatie begrijpt dat de klimaatcrisis de grootste bedreiging is waar we voor staan​​. Helaas voelen jongeren zich vaak machteloos om grote veranderingen te realiseren. Met dit initiatief wilden we de leiders van morgen vandaag een stem te geven. Daarom hebben we een tool ontwikkeld om de digitale generatie de kans te geven om directe vragen te stellen aan wereldleiders. Het resultaat daarvan is Why? Why Not?.”

In de online video’s stellen jongeren vragen zoals: “Waarom neem je klimaatverandering niet serieus?” en “Waarom neem je geen maatregelen die kunnen leiden tot een schone en duurzame toekomst?”

In een paar weken tijd deelden duizenden jongeren uit 84 landen hun visie op klimaatverandering en stelden zij de status quo ter discussie. Er werden acht jongeren geselecteerd die hun vragen aan wereldleiders op de klimaattop kunnen stellen.

Vanmiddag werd deze video aan wereldleiders getoond.

Video: The Climate Reality Project

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons