Syrische kinderen in barbaarse omstandigheden

10-03-2014
Door: Redactie
Bron: Save the Children
Door de onrust in Syrië is zestig procent van de ziekenhuizen en negentig procent van de ambulances verwoest of beschadigd. Veel artsen zijn het land ontvlucht of gevangen genomen. Dit zorgt voor een extreem hoge kindersterfte. Aleppo, de grootste stad van Syrië, moet het momenteel doen met 36 dokters in plaats van de gebruikelijke 2500. Dit blijkt uit een rapport dat 10 maart is uitgebracht door Save the Children.
SYRIE – 

Het rapport geeft aan dat het aantal Syriërs dat is omgekomen door slechte zorg,  dubbel zo veel is als het aantal geweldsslachtoffers. Dit zijn veelal kinderen die sterven aan ziekten die normaal gesproken nog te genezen zijn of eenvoudig voorkomen  hadden kunnen worden. De ziekten waar mensen aan overlijden zijn kanker, astma, diabetes, diarree, longontsteking maar ook het aantal polio- en mazelen slachtoffers stijgt.

Woordvoerder Marinke Ros van Save the Children: “De internationale gemeenschap mag Syrische kinderen niet in de steek laten. Het is niet te verkroppen dat gewonde kinderen geen toegang hebben tot medische zorg en overlijden aan ziektes die te voorkomen en genezen zijn. Wereldleiders moeten de kleinste slachtoffers van dit conflict beschermen en de duidelijke boodschap afgeven dat dit lijden niet langer wordt getolereerd.”

Lees het volledige rapport hier.

Foto: Save the Children

Reacties