Onderzoek

Mosul
Actueel – Psychische hulp voor de oorlogskinderen van Mosul is hard nodig
djibouti kaart
Onderzoek – Sinds 2010 maakte geen hulporganisatie melding van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Djibouti en de verergering van mensenhandel daardoor.
Nederlanders groentjes in duurzaam sparen
Onderzoek
Onderzoek – Investeren in kolen of zonnepanelen? Nederlanders lijken niet te weten wat er met hun spaargeld gebeurt.
Belastingontwijking
Data – Een nieuwe interactieve site laat zien dat Nederland kampioen facilitator van brievenbusfirma’s is - inzicht in de omvang van belastingontwijking.
Gezondheidszorg
Onderzoek – Met welke uitdagingen worden organisaties en individuen geconfronteerd in hun strijd tegen de zogeheten Female Genital Mutilation (FGM)?
Vrouwenbesnijdenis moet stoppen
Kenia
Onderzoek – Op praten over vrouwenbesnijdenis rust nog vaak een taboe. In deze serie aandacht aan een traditie die moet stoppen - nu besnijdenissen in Kenia.
Voorlichtingsmateriaal voor besnijdenissen
Besnijdenis
Onderzoek – Besnijdenis is in Benin van 17% naar 7% afgenomen door gesprekken tussen besnijders, chiefs en de gemeenschap.
Vrouwenbesnijdenis in Somalië
Stop besnijdenissen
Onderzoek – Op vrouwenbesnijdenis rust nog vaak een taboe. Deel 3: bewustzijn creëren onder nieuwe generaties in Somalië.
Vrouwen en rechten
Onderzoek – Vrouwenbesnijdenis is een groeiend probleem. Vandaag deel 2 uit de reeks van zes artikelen over het besnijden van de geslachtsorganen bij vrouwen.
Besnijdenis
Onderzoek – Vrouwenbesnijdenis is een groeiend probleem. In deze reeks besteden we aandacht aan het besnijden en verminken van de geslachtsorganen bij vrouwen.
#IfAfricaWasaBar Angola would step in late like...(Grand Entrance), @_misz_vee
If Africa was a bar
Data – De twittertornado #ifafricawasabar zegt niet alleen wat over Afrikaanse humor, maar ook over internettoegang in Afrika, blijkt uit de data.
Ontwikkelingshulp is slechts een druppel op de gloeiende plaat
Ontwikkelingshulp
Data – Ontwikkelingshulp is slechts een fractie van het geld dat naar ontwikkeling gaat. Onze dataredactie brengt de geldstromen in kaart.
titel plaatje
Vrijwilligerswerk
Data – Waar letten vrijwilligers op wanneer ze kiezen waar ze aan de slag gaan?
vrijwilliger in Ghana
Vrijwilligerswerk
Achtergrond – De hoogopgeleide blanke jongeren die vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland, moeten beter nadenken over hun bestemming.
Olievervuiling in Nigeria
Olie
Onderzoek – Hoe groot is de omvang van lekkages uit de pijpleidingen van Shell in Nigeria? OneWorld ging op zoek naar de harde cijfers.
Vluchtroutes
Data – Hoe en waar vandaan komen vluchtelingen Nederland binnen? OneWorld onderzocht data die de Marechaussee verzamelde voor onderzoek naar mensensmokkel.
Hoe zijn kindhuwelijken te stoppen?
Don't put a ring on it
Data – De VN besloot onlangs om kindhuwelijken resoluut aan te pakken. OneWorld helpt een handje, met een data analyse van eerdere programma's.
ECHO/B. Spadicini
Noodhulp
Data – OneWorld Crisis blikt terug op een turbulent 2014: welk land kreeg er dit jaar het mínste geld voor noodhulp?
migratie – De eerste database waarin alle migranten die op weg naar Europa overleden staan telt meer dan 23.000 mensen.
Abonneren op