Stichting Klimaat: ‘rampscenarios’ IPCC kloppen niet

11-12-2001
Door: OneWorld Redactie
Bron: onzeWereld/OneWorld

Wetenschappers over de hele wereld vliegen elkaar in de haren als het gaat om bewijzen van de klimaatverandering op aarde. Het meest vooraanstaande en gezaghebbende forum is het IPCC, die een aantal stevige rapporten over dat onderwerp heeft gepubliceerd.

Er is een nieuwe club die zich mengt in de strijd: Stichting Klimaat, dat vooralsnog vijf leden telt. De stichting gaat de berichtgeving van het IPCC ‘uiterst kritisch analyseren op wetenschappelijke betrouwbaarheid’.

Voorzitter J. Grashoff meent dat de publicaties van het panel van de Verenigde Naties niet berusten op wetenschappelijk vastgestelde feiten. ‘Het IPCC onderbouwt haar uitgangspunten op basis van veronderstellingen en computermodellen met variabelen. Die variabelen kan je natuurlijk zelf invoeren,’ aldus Grashoff.

Volgens de stichting wordt de wereldbevolking ‘gebombardeerd met informatie’. De belangrijkste bron van die informatie, het IPCC, ‘overspoelt de media met vele rampscenarios als gevolg van klimaatsverandering’, stelt de Stichting Klimaat.

De stichting vervolgt in een persbericht: ‘Wetenschappelijke bewijzen afkomstig van satellieten en weerstations uit de gehele wereld, dat de gemiddelde temperatuur op aarde de laatste 60 jaar niet is gestegen of zelfs gedaald is, worden categorisch door het IPCC genegeerd.’

Het vervelende in deze zaak, aldus de stichting, is dat vele regeringen wél hun (belasting-)beleid afstemmen op de informatie van het IPCC. De burger betaalt vervolgens het gelag.’

De bevindingen zal de stichting naar buiten brengen door middel van onder andere seminars en publicaties.

In een bijzin staat vermeld dat de heer Grashoff tevens voorzitter van de stichting Pro Auto.

Pro Auto over broeikaseffect

Reacties