Spaans steeds belangrijker op internet

05-06-2001
Door: OneWorld Redactie
Bron: IPS

Een en ander blijkt uit cijfers van Fundación para Redes, een organisatie uit de Dominicaanse Republiek die het internetgebruik op dat eiland wil democratiseren. Bijna 5 procent van de informatie en communicatie op het internet is in het Spaans.

Ook het Portugees maakte de laatste twee jaar met een stijging van 162 procent een sterke groei door. Het aandeel is 1,97 procent van het totaal en neemt daarmee de vijfde plaats in op de lijst meest gebruikte internettalen. Nummer drie en vier zijn respectievelijk Frans met 4,39 procent en Italiaans met 2,77 procent.

De toename van het Spaans en het Portugees hangt samen met internetgebruik in Latijns Amerika. Vorig jaar gebruikten nog 14,8 miljoen inwoners van dat continent de digitale snelweg. Naar verwachting van Accenture, een dochterbedrijf van het Spaanse Banco Santander Central Hispano, zal dit aantal in 2003 zijn gestegen tot 44 miljoen, bijna een verdrievoudiging.

De verbreding van de toegang tot het internet en het bevorderen van Spaans- en Portugese sites zijn twee belangrijke onderwerpen van een vijfdaagse regionale bijeenkomst van internetexperts die maandag is begonnen in de Venezolaanse stad Merida.

Overzicht van het aantal gebruikers op het internet

Reacties