Select clubje goede doelen op decemberzegels

08-12-2004
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

Onder die doelen horen onder meer Stop Aids Now, Greenpeace, Artsen Zonder Grenzen en Novib. TPG Post heeft deze doelen zelf gekozen. Toevallig zitten daar alleen organisaties bij de klant zijn van TPG, wist dagblad Trouw eerder dit jaar te melden.

Nu steeds meer mensen eerder geneigd zijn om een e-mailtje te sturen dan een brief, moet TPG Post de overige poststromen koesteren. De goede-doelen-markt is voor hen een vette kluif. Jaarlijks versturen de verschillende organisaties ongeveer 150 miljoen poststukken per jaar.

Verzamelaars

TPG is echter niet de enige die deze mailing kan versturen. Het bedrijf moet concurreren met de nieuwkomers Sandd en Selekt Mail Nederland. Een aantal goede doelen is naar hen overgestapt. In het artikel van Trouw vertelt de directeur van de Hartstichting dat zijn organisatie graag mee had willen doen met de zegelactie. TPG weigerde dit omdat de stichting naar de concurrent was overgestapt. Het postbedrijf ontkent dit echter in hetzelfde artikel.

De zegels kosten 39 eurocent. Dat is tien cent duurder dan de gewone decemberzegels. De tien cent verschil gaat naar de goede doelen.

color=red>

Setje goede-doelen-zegels

Reacties